Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Platiť v hotovosti zakázané

V dôsledku zrušenia hotovostných platieb dôjde i k strate slobody a anonymity. Prídete aj o súkromnú finančnú poistku, ktorú...


🍌 Odosielame o 7 dní.
8,90€
Zľava 28%
6,40€

📚Prečítaná za 5,79€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V dôsledku zrušenia hotovostných platieb dôjde i k strate slobody a anonymity. Prídete aj o súkromnú finančnú poistku, ktorú ste si odložili pre prípad núdze. Starostlivosť o vás prevezmú takmer všemocné banky a poskytovatelia kartových služieb spolu so štátom. Občan bude buď finančne transparentný alebo bude platiť výrok: „Ten k nám už nepatrí.“ Propaganda bude týmto občanom pripisovať kriminálne motívy.

Presne ako v románoch Georgea Orwella alebo v poslednej knihe Biblie v Zjavení apoštola Jána. Vznikne takmer absolútna kontrola. Podľa ruského spisovateľa Fiodora Michajloviča Dostrojevského sú peniaze „razená sloboda“. Hrozí, že po zrušení hotovostných platieb sa krminalita presunie do digitálneho sveta, čo môže mať závažné následky. Sú siete skutočne dostatočne bezpečné, aby sme cez ne realizovali všetky transkacie? Okrem toho každá krajina, ktorá zruší hotovosť, bude zraniteľnejšia voči kybernetickým útokom proti zdrojom elektrického prúdu a telekomunikáciám, keďže podľa správ z médií by pravdepodobnosť takých útokov stúpla. Hotovosť spôsobí na systém stabilizačne na rozdiel od názorov jej odporcov.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081820434 Rozmer: 130×190 mm Počet strán: 191 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách