Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Rastlina

Oslava výnimočnej flóry našej planéty RASTLINA - nádherná obrazová publikácia predstavuje veľkolepý prehľad rastlín sveta...


🍎 Vypredané
46,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Oslava výnimočnej flóry našej planéty

RASTLINA - nádherná obrazová publikácia predstavuje veľkolepý prehľad rastlín sveta z pohľadu záhradkára i záhradníka
Jej výnimočnosť je v tom,
že tradičné záhradnícke a záhradkárske encyklopédie ukazovali, ako rastliny pestovať, ale neobjasňovali príčiny ich špecifických nárokov. RASTLINA ponúka úplne nový prístup tým, že podrobne opisuje pôvod rastlín, čo vám umožní vytvoriť lepšiu záhradu s rastlinami, ktoré sú do toho - ktorého prostredia vhodné.
Pochopením potrieb každej rastliny, ktoré vyplývajú z jej prirodzeného prostredia, zaistíte napríklad to, prečo niektoré rastliny treba polievať často, kým iné potrebujú suchšie podmienky.


Táto nádherne ilustrovaná kniha predstavuje encyklopedicky rozsiahly prehľad ohrozených rastlín všetkých možných typov - od ihličnanov a popínavých rastlín po orchidey a mäsožravé druhy. Do kategórie kriticky ohrozených patrí aj Wollemi Pine, druhohorný ihličnatý strom z čeľade Araucariaceae (najstaršia žijúca rastlina na svete), doteraz známa ako fosilná, o ktorej sa predpokladalo, že vyhynula pred viac ako 200 miliónmi rokov. Objav druhu v roku 1994 bol oslavovaný ako botanický nález storočia.
Encyklopédia RASTLINA
Obsahuje okolo 2000 nádherných fotografií rastlín
Približuje pôvod jednotlivých rastlín, ich prirodzený biotop a opisuje, čo tá - ktorá rastlina potrebuje v záhrade - a prečo
Upozorňuje na ohrozené rastliny a na to, ako im môžete pomôcť prežiť
Kmeňový sprievodca každého zodpovedného záhradkára dneška
Kúpou knihy RASTLINA prispejete k záchrane a ochrane druhohorného ihličnanu WOLLEMI PINE - rastliny z čias dinosaurov, ktorá bude od 6. apríla 2006 vďaka vydavateľstvu Ikar prístupná širokej verejnosti v Botanickej záhrade UK v Bratislave.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2006 ISBN: 8055112215 Rozmer: 250×300 mm Počet strán: 512 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách