KAFFA COLOMBIA LA BATEA (zrnková)
250 g
La Batea znamená v preklade údolie a je to farma ležiaca v oblasti Villamaria (región Caldas), ktorej neuveriteľne strmé kopce poskytujú jedinečnú mikroklímu, vďaka ktorej je táto káva tak výnimočne chutná. Zo zasnežených hôr Santa Isabel a sopky Nevado del Ruiz sem prúdia studené vzdušné prúdy, ktoré zlepšujú kvalitu vzduchu, cirkuláciu a opeľovanie a zároveň ochladzujú teplotu vzduchu, ktorý obklopuje rastúce čerešne. Táto káva je spracovaná metódou anoxic natural.
ANOXIC SPRACOVANIE
Pri anoxic spracovaní, niekedy nazývanom anaerobic, sa fermentácia uskutočňuje v uzavretých nádobách. Fermentácia je proces, pri ktorom kvasinky a baktérie premieňajú glukózu na organické kyseliny, etanol, oxid uhličitý a iné zlúčeniny. Kyslík sa z týchto nádrží odstráni a ventil na nádobe umožňuje únik oxidu uhličitého, ale zabraňuje vstupu kyslíka. Táto metóda umožňuje farmárovi väčšiu kontrolu nad dvoma kľúčovými premennými procesu fermentácie kávy – teplotou a časovým obdobím. Výsledná chuť takto spracovanej kávy prináša vo výslednej šálke veľmi exotický, čistý a komplexný chuťový profil.
Zrnková výberová káva 100% ARABICA
Región: Chinchiná, Caldas
Farma: Villamaria, La Batea
Spracovateľ: Alexander Barboza
Varieta: Colombia, Castillo Naranjal
Nadmorská výška: 1700 m.n.m
Metóda spracovania: Anoxic natural
Chuťový profil: jahoda, malina, fermentované kakao
Cuppingové skóre: 88 bodov
Zber: ručný selektívny December – Január
Balenie: 250g
Vyrobené: na Slovensku.
Rozmer:
180×185 mm
Váha:
250
Balenie:
vákuové balenie