Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pekne papkaj TOP #2

Recepty (nielen) pre najmenších


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
35,90€
Zľava 17%
29,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha Pekne papkaj je jedinečná rodinná kuchárka, ktorá je zameraná pre všetkých, ktorí chcú hravo prejsť obdobím prvých príkrmov a zároveň si spoločne s celou rodinou pochutnať na úžasných jedlách. Kniha prináša prakticky podané a v našich slovenských podmienkach aplikovateľné informácie overené odborníkmi ohľadom prvých príkrmov a stravovania (nielen) detí, ktoré idú ruka v ruke s receptami od prvých lyžičiek až po samotný prechod na rodinné stravovanie.

Je v nej zhrnuté všetko potrebné pekne pokope na jednom mieste, aby všetci rodičia, budúci rodičia a dokonca aj nerodičia, mohli jednoducho nájsť odpovede na najčastejšie otázky, ako aj chutné recepty pre celú rodinu. Autorka uvádza základné princípy stravovania, využíva tradičné lokálne suroviny, ako aj suroviny, ktoré sa na slovenskom potravinovom trhu udomácnili, vyhýba sa polotovarom, chémii a náhražkam. Kniha Pekne papkaj obsahuje viac ako 300 receptov pripravených s láskou pre celú rodinu. Je písaná ľahkým a zrozumiteľným štýlom, ktorý si autorka overila v praxi v online svete.

Kniha sa skladá z vyše 400 strán a je rozdelená na teoretickú a receptovú časť. V tej teoretickej nájdete témy, ako:
  • zdravý tanier (ako má tzv. zdravý tanier vyzerať, aby sme do tela dostali všetko potrebné, ako zostaviť jedálniček pre dieťa a celkovo postupne pre rodinu, pitný režim dieťaťa, ako čítať informácie na potravinových obaloch a iné)
  • o výžive podrobnejšie (základné informácie o sacharidoch, a teda aj vhodných zdrojoch obilnín v strave dieťaťa, sladení, tukoch a olejoch, bielkovinách, alergénoch a nevhodných potravinách v jedálničku najmenších)
  • zavádzanie základných potravín a alergénov (táto kapitola vás prevedie postupným zavádzaním základných potravín ako zelenina, ovocie, mäso, strukoviny, alergény a zodpovie najčastejšie kladené otázky, ktoré si rodičia určite neraz položili)
  • krok za krokom ako na príkrmy (pre čo najľahšie zorientovanie sa, vás táto kapitola prevedie krok za krokom ako a kedy zavádzať jednotlivé potraviny a dočítate sa tu tiež informácie o správnom uskladnení príkrmov a surovín)
  • ako s knihou pracovať (v krátkosti tú nájdete uvedené, čo všetko kniha obsahuje a ako bonus autorka vytvorila zoznam s prehľadom zavedených potravín)
Receptová časť knižky Pekne papkaj
Táto časť predstavuje gro celej knihy a nájdete v nej viac ako 300 receptov. Recepty sú rozdelené podľa mesiacov, aby sa čitateľom v knižke jednoduchšie orientovalo. Pri niektorých receptoch, ktoré sú vhodné pre tých najmenších, nechýbajú tipy ako si na týchto chodoch môže pochutnať už celá rodina. Pred každým mesiacom je uvedený približný vzorový jedálniček a zároveň je tu množstvo priestoru na vlastné poznámky, nápady a vylepšenia podľa vašich chutí.

  • recepty vhodné od ukončeného 6. mesiaca (táto časť je špecifická tým, že v nej nájdete dva mesiace plné receptov a postupného zavádzania potravín deň po dni)
  • recepty vhodné od ukončeného 8. mesiaca (táto kapitola, rovnako ako nasledujúce, je rozdelená na raňajky, desiate a olovranty, obedy a večere)
  • recepty vhodné od ukončeného 10. mesiaca
  • magický prvý rok
  • domáce recepty
  • vianočný špeciál

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2024 ISBN: 9788057053729 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 432 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: zdravé

Zaradené v kategóriách