Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dýcham hmlu + príloha Vertigo 4/2023

Serhij ŽadanOZ FACE (2024)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
4,00€
Zľava 10%
3,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V básnickej zbierke Serhija Žadana Dýcham hmlu sa výnimočným spôsobom spája hlboký ponor so schopnosťou odstupu od vecí. V monológu, ktorým autor oslovuje rovnako seba ako svet okolo, hovorí takmer s dikciou proroka, ktorá neznesie protirečenie. Opiera sa pri tom o autoritu skúsenosti a múdrosti toho, ktorý dlho mlčal a pozorne sledoval, ako svet zapadá do svojich nepísaných, a predsa kruto presných zákonitostí. Literárna invenčnosť a odvaha S. Žadana, s akou pristupuje k umeniu aj ukrajinskej tristnej realite, z neho urobili jedného z najžiadanejších európskych spisovateľov súčasnosti.

V časopiseckej prílohe Vertigo 4/2023 sa tematicky rozvíja téma exilu a migrácie na príkladoch tvorby ukrajinskej poetky A. Siedykh, palestínskeho básnika M. Darwíša a arménskej umelkyne A. Ghazaryanovej. Súčasťou časopisu je blok slovenských poetiek J. Kaššovicovej, M. Jakubekovej, D. Kováčikovej a R. Kališovej a rozšírená sekcia literárnych kritík. Číslo ilustruje Kristína Soboň.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2024 ISBN: 9788069006133 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 32+84 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: psychologický, filozofický, duchovný, romantický

Zaradené v kategóriách