Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zaskočený radosťou

Autobiografia C. S. Lewisa o hľadaní radosti, o duchovnej ceste, ktorá ho doviedla od kresťanstva k ateizmu a potom späť ku...

C.S. LewisPorta Libri (2016)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
12,50€
Zľava 30%
8,80€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autobiografia C. S. Lewisa o hľadaní radosti, o duchovnej ceste, ktorá ho doviedla od kresťanstva k ateizmu a potom späť ku kresťanstvu.


Túto knihu píšem na žiadosť mnohých, ktorí chcú počuť, ako sa z ateistu stal kresťan, a aj preto, aby som uviedol na správnu mieru pár nepravdivých tvrdení, ktoré sa o mne rozšírili.

Do akej miery bude môj príbeh pre vás zaujímavý, záleží na tom, do akej miery ste zažili to, čo ja nazývam „radosťou“. Ak je vám takáto skúsenosť blízka, možno nezaškodí, ak o nej porozprávam viac, ako sa napísalo.

Pýtate sa, kto alebo čo ma povzbudilo k tomu, aby som o nej napísal? Všimol som si, že človek len zriedkakedy hovorí o svojich najvnútornejších pocitoch bez toho, aby aspoň jeden človek (častejšie však viacerí prítomní ľudia) nepoznamenal:„Čo?! Aj ty si cítil to isté? Vždy som si myslel, že som jediný.“

Touto knihou vám chcem rozpovedať príbeh svojho obrátenia. Nejde o bežnú autobiografi u, ale ani zďaleka nejde o „Vyznania“ svätého Augustína či J. J. Rousseaua. Prakticky to znamená, že čím viac sa môj príbeh blíži ku koncu, tým menej vyznieva ako bežná autobiografia.

V prvých kapitolách vám musím priblížiť širšie súvislosti, aby ste dokázali pochopiť, koho zo mňa urobilo detstvo a obdobie dospievania a kým som bol v momente, keď som sa ocitol doslova v duchovnej kríze. Keď sa mi túto „mozaiku detstva“ podarí poskladať, ďalej budem písať už len o podstatných záležitostiach a vynechám všetko, čo sa mi bude v danej chvíli zdať nedôležité – bez ohľadu na kritériá pre životopisné diela.

Nemyslím si, že tým môjmu príbehu uškodím. V živote som totiž nečítal žiaden životopis, v ktorom by boli kapitoly venované práve ranému obdobiu života nudné. Práve naopak. Vždy išlo o najzaujímavejšie čítanie z celej knihy.

Obávam sa však, že môj príbeh je až príliš subjektívnym pohľadom spisovateľa. Nič podobné som ešte nenapísal a pravdepodobne už ani nenapíšem.

Preto som sa snažil napísať prvú kapitolu tak, aby tí, ktorí takéto príbehy neznášajú, ihneď zistili, čo ich čaká, a mohli túto knihu okamžite zatvoriť a nikdy viac ju neotvoriť.

C. S. Lewis

Obsah knihy:
Úvod
1. Prvé roky 2. Koncentračný tábor 3. Mountbracken a campbell 4. Rozšíril som si obzor 5. Renesancia 6. Modrokrvníctvo 7. Svetlo a tieň 8. Oslobodenie 9. Silný úder 10. Úsmev šťasteny 11. Previerka 12. Zbrane a Znamenitá spoločnosť 13. Nový pohľad 14. Šachmat 15. Začiatok Koniec

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081560736 Rozmer: 130×190 mm Počet strán: 276 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách