Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Bledomodré ženské písmo

List napísaný bledomodrým ženským písmom postaví svojho adresáta pred ťažkú životnú dilemu. Minulosť a prítomnosť sa pretnú...

Franz WerfelPremedia (2016)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
10,95€
Zľava 15%
9,31€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

List napísaný bledomodrým ženským písmom postaví svojho adresáta pred ťažkú životnú dilemu. Minulosť a prítomnosť sa pretnú v jednom dni, počas ktorého sa odohráva Werfelova majstrovská novela, vychádzajúca po prvýkrát v slovenčine.
Je to dráma muža, ktorému frak po mŕtvom spolužiakovi navždy zmení život. Hoci pochádza z chudobných pomerov, svadba so zámožnou Améliou ho dostane medzi viedenskú elitu. V honbe za majetkom sa dopustí zrady, no život bez osudovej lásky ho dovedie k samote a večnému smútku. V psychologickom príbehu z predvojnového Rakúska už prebleskujú prvé náznaky katastrofy, ktorá má čoskoro pohltiť celú Európu.


Ukážka textu z knihy



Milujúce ženy majú šiesty zmysel. Rovnako ako pobiehajúca divá zver aj ony sú vyzbrojené spoľahlivou schopnosťou zavetriť nepriateľa. Sú to jasnovidky mužských previnení. Amélia všetko uhádla, hoci si, primerane svojej povahe, všetko prehnane skreslene a zle vyložila. Človek by ešte mohol nadobudnúť podozrenie, že medzi oboma ženami došlo k nevysvetliteľnému sprisahaniu. Medzi tou, ktorú stelesňuje bledomodrý ženský rukopis, a tou druhou, ktorú letmý pohľad na toto písmo zasiahol do srdca.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Eine blassblaue Frauenschrift Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081593093 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 144 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách