Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Vatikánske tajomstvá

Zázračné zjavenia a apokalyptické proroctvá sú javy, ktoré sa objavujú na titulných stranách a často vyvolávajú rozpory...

John ThavisIkar (2016)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,90€

📚Prečítaná za 8,39€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Zázračné zjavenia a apokalyptické proroctvá sú javy, ktoré sa objavujú na titulných stranách a často vyvolávajú rozpory medzi koncepciou „racionálnej viery“ katolíckej cirkvi a nadšením najhorlivejších stúpencov. Fenomény ako Turínske plátno, zjavenia Panny Márie v Medžugorí a údajná mimoriadna moc telesných pozostatkov svätých mnohí ľudia považujú za skutočný dôkaz súkromného spojenia s Bohom. Iní ich nepokladajú za viac ako dielo náboženských šarlatánov. Pre Vatikán sú však tieto problémy oveľa zložitejšie, keďže každý údajný zázrak môže mať vážne teologické a politické dôsledky.
Vo Vatikánskych tajomstvách publicista John Thavis s využitím tridsaťročných skúseností na poste spravodajcu vo Vatikáne objasňuje málo známy proces hodnotenia týchto javov a odhaľuje vážne interné diskusie o legitimite zázračných uzdravení, súkromných zjavení, exorcizmu a ďalších nevysvetliteľných javov. Autor ich skúma z perspektívy viacerých kľúčových aktérov – vedcov, hlboko veriacich ľudí, skeptikov i samotných rozvážnych posudzovateľov Vatikánu.
Kniha Vatikánske tajomstvá je poučná a prístupná pre katolíkov i nekatolíkov. Ponúka pútavý opis zápasu cirkvi o zmiernenie napätia medzi tradičnou vierou a súčasným skepticizmom.
Z anglického originálu The Vatican Prophecies
(Viking, Penguin Random House LLC, New York, 2015)
preložila Henrieta Hatalová.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Vatican Prophecies Rok vydania: 2016 ISBN: 9788055147833 Rozmer: 135×210 mm Počet strán: 336 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách