Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Anton Srholec

Silný životný príbeh Antona Srholca (12.6.1929 - 7.1.2016), rímskokatolíckeho kňaza, saleziána, spisovateľa, charitatívneho...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
9,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Silný životný príbeh Antona Srholca (12.6.1929 - 7.1.2016), rímskokatolíckeho kňaza, saleziána, spisovateľa, charitatívneho pracovníka, politického väzňa a buriča, ale predovšetkým láskavého človeka, ktorý nikdy neopustil svoje zásady a vždy bojoval za lepší svet, zachytila v celovečernom dokumentárnom filme režisérka Alena Čermáková. Rozhovory s Antonom Srholcom spočiatku viedla u seba doma pri raňajkách. Neskôr vznikla potreba zaznamenať ich a začal sa rodiť podklad pre knihu, v ktorej sa autorka snažila zachovať autenticitu Srholcových slov, aby priblížila ľuďom jeho zmýšľanie o svete i o Bohu čo najpravdivejšie, najvernejšie.
Rozhovory a úvahy predstavujú čitateľom tohto výnimočného muža. Umožňujú im nahliadnuť do spôsobu jeho premýšľania a činov, odhalia jeho húževnatosť, túžbu pomáhať a milovať ľudí až na smrť. Autorka neprináša len Srholcov portrét, ale predovšetkým vyjadruje úctu mužovi, ktorý nám ukazoval smer na ceste životom.
Knihu dopĺňajú fotografie zo súkromného archívu Antona Srholca a jeho najbližších, ale aj dokumenty z leopoldovskej väznice a umelecké fotografie Maňa Štraucha.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788055148151 Rozmer: 124×200 mm Počet strán: 303 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách