Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Keď satira zabíja

Skutočný príbeh novinárky ktorá v roku 1999 poukázala na tunelovanie majetku mesta Považská Bystrica v týždenníku...

Jana TelekiTepis (2015)

🍎 Vypredané
11,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Skutočný príbeh novinárky ktorá v roku 1999 poukázala na tunelovanie majetku mesta Považská Bystrica v týždenníku Aspekt.



Príbeh ktorý sa písal 16 rokov. Prenasledovanie novinárky slovenskou justíciou. Policajné násilie a svojvôla. Zneužívanie psychiatrie. Sudcovia a prokurátori ktorí zneužili svoje právomoci. Pravdivé udalosti , skutočné mená. Ľudia v talároch a uniformách ktorí zlihali,ale dodnes majú právo vykonávať štátnu moc.Skutočné svedectvá a vyjadrenia.Strach o život a útek pred justičnou mafiou do zahraničia.
O autorke Jana Teleki
Novinárka ktorá v roku 1999 poukázala na tunelovanie majetku mesta . Začali ju však stíhať za básnicku satiru a útok na primátora prostredníctvom tlače. Stala sa nebezpečnou pre všetkých ktorí sa v jej kritike spoznali .Napriek tomu že jej stíhanie v roku 1999 právoplatne zastavili, stíhali ju od roku 2000 opakovane až do roku 2011 za ten istý skutok a zrušený paragraf. Do roku 2014 bola priebežne stíhaná aj za zverejnenie nezákonných postupov a chceli ju umlčať a urobiť z nej psychiatrickú pacientku. Intenzívnou publikačnou činnosťou po svojom úteku do zahraničia dosiahla kapituláciu slovenskej justičnej chobotnice a úplne zbavenia viny po 16 rokoch prenasledovania. Počas prípravy svojej prvej knihy bola oslovená reakciami a príbehmi podobne perzekuovaných. Ich príbehy v súčasnosti spracúva ako voľné pokračovanie obrazu o skorumpovanej spravodlivosti na Slovensku. Jej ďaľšia kniha by mala vyjsť v roku 2016.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788097214005 Rozmer: 150×210 mm Počet strán: 216 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách