Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Lahodne s Ellou

Najpredávanejšia kulinárska novinka z Veľkej Británie, ktorá zabodovala aj v USA Krásna kniha plná zdravých...

Ella Mills, Ella WoodwardTatran (2015) • Séria Lahodne s Ellou • 1. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
17,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Najpredávanejšia kulinárska novinka z Veľkej Británie, ktorá zabodovala aj v USA




Krásna kniha plná zdravých receptov




Lahodne s Ellou je názov jedinečnej kuchárskej knihy, ktorú na základe svojich vlastných skúseností napísala známa britská blogerka Ella Woodwardová. Jedinečnosť kuchárky nie je len v jedinečnom štýle a životnom príbehu autorky – radikálnou zmenou stravy sa jej podarilo vyliečiť z choroby, ktorú lekári označili za nevyliečiteľnú.
Ella prináša dobré a zaujímavé recepty, v ktorých používa netradičné a dávno zabudnuté suroviny. V našich obchodoch ich dostaneme, ale nevieme ich používať.
„Pred tromi rokmi som sa vydala na dobrodružnú púť za zdravým jedlom, ktorá mi zmenila nielen spôsob stravovania, ale aj celý život. Postupne som objavovala liečivú, blahodarnú silu rastlín a naučila som sa, že príprava chutných a zdravých jedál nemusí byť nudná či časovo náročná. Zistila som, že sa môžete fantasticky cítiť a rovnako aj vyzerať. Preto sa teším, že sa s vami môžem podeliť o viac než 100 prírodných receptov na rastlinnej báze, bez obsahu lepku alebo mliečnych produktov.“
Ella


Recenzia



Čitateľovi sa dostáva do rúk kniha pestrých, jednoduchých, rýchlo pripravených jedál z bežných aj menej známych surovín, ktoré sú bohatým zdrojom ochranných živín – vitamínov, minerálnych látok, vlákniny, fytonutrientov. Všetky tieto zložky sú biologicky aktívne, posilňujú imunitu a uplatňujú sa pri prevencii tzv. civilizačných ochorení.
Nie je to len zbierka receptov, je to krátky životný príbeh krásnej mladej študentky, ktorú vážne zdravotné problémy priviedli k zmene životného štýlu a najmä spôsobu výživy. Zistila, že pravou príčinou jej ťažkostí je doterajší spôsob stravovania. Základom jej jedálnička boli sladké polotovary, čokolády a zmrzliny. Zriekla sa ich a začala konzumovať obilniny, strukoviny, ovocie, zeleninu a orechy, jedlá dochucovala bylinkami. Zásadná zmena mala pozitívny efekt na jej zdravie a inšpirovala ju, aby zhrnula svoje poznatky a napísala knihu receptov, ktoré dnes tvoria základ jej stravy.
Autorka sa sama označuje za „bezlepkovú vegánku“. Svoj životný štýl nikomu nevnucuje, len poukazuje na jeho pozitívny efekt na základe vlastnej skúsenosti. Aj keď nie som zástanca extrémneho vegánskeho spôsobu výživy, kniha je rozhodne inšpiratívnym zdrojom zaujímavých receptov, ktoré by mohli obohatiť jedálny lístok každého bez ohľadu na tradičný či alternatívny spôsob výživy a prispieť tak k zdravotným benefitom.

MUDr. Alžbeta Béderová, CSc.
samostatný vedecký pracovník z odboru nutrícia

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Deliciously Ella Rok vydania: 2015 ISBN: 9788022207416 Rozmer: 180×239 mm Počet strán: 256 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: zdravé

Zaradené v kategóriách