Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Depešáci


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
16,90€
Zľava 27%
12,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Adam a Martin, dvaja učni zo socialistického zapadákova, sa púšťajú do naháňačky za lístkami na legendárny koncert Depeche Mode v Prahe v roku 1988. Rozpredajú zbierky plagátov z Brava, staré zásoby céčok, somrujú peniaze po babkách, len aby videli svoju milovanú kapelu.

Okrem nedostatku kapitálu a úzkoprsého režimu sa im však do cesty postaví aj partička otrlých metalistov. Adam a Martin musia nakoniec kvôli lístkom riskovať omnoho viac a nechcene nazrú pod povrch šedej ekonomiky zdochýňajúceho komunistického zriadenia.

Depešáci sú mnohovrstevnatým príbehom o sile priateľstva, o komunitách “voľnej mládeže”, o bežnom živote na sklonku socializmu v kolorite priemyselného mestečka, ale predovšetkým o nekonečnej láske k hudbe, ktorá dokáže oslobodiť najhlbšie vnútro človeka, ale aj svet naokolo.

Peter Gärtner debutoval v roku 2019 satirickým Veľkým románom, spolu s Ďurom Baloghom má na konte komiks o živote Lasicu a Satinského Radostná správa. Pre deti napísal viacero úspešných kníh: Čakanie na sneh, Krpci z tretieho vchodu a sériu dobrodružných príbehov o čertovi Kolofónovi.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Depešáci Rok vydania: 2023 ISBN: 9788057047506 Rozmer: 128×196 mm Počet strán: 190 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný

Zaradené v kategóriách