Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zkažená mládež (DVD)

Ilmar RaagRaabe (2009)

🍌 Odosielame o 3 dni.
6,00€
Zľava 10%
5,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Film Zkažená mládež (The Klass) ponúka príbeh jednej triedy, v ktorej šikanovanie spolužiaka prekvitá v tých najstrašnejších podobách. Sedem kapitol zo života študentov jednej estónskej školy, ktorá sa až nápadne podobá na tú našu... Introvertný Joosep sa stal terčom posmechu a hier svojich spolužiakov, ktorých dráždi svojou uzavretou povahou. Žarty však postupne prerastajú v šikanovanie, ktoré na prekvapenie všetkých vyústi až do tragédie.

Fyzické a psychické násilie a ponižovanie ľudskej dôstojnosti sú tu na bežnom poriadku. Učitelia sa pred problémom snažia zatvárať oči a ak sa ho aj niektorý z konfliktov pokúsia riešiť, robia to nesprávne a to má ešte horšie následky. Pomyselný pohár trpezlivosť však raz pretečie a film končí na prekvapenie všetkých tragicky - hlavná obeť šikany Joosep a jeho nový kamarát Kaspar, ktorý sa stal obeťou šikany len preto, že sa už nemohol ďalej nečinne pozerať na vyčíňanie svojich spolužiakov, zamieria do školskej jedálne so zbraňami v ruke a všetkých agresorov zastrelia.

Mrazivý zážitok, ktorý film prináša, môže byť zároveň efektívnou prevenciou pred šikanovaním na škole.

Film Zkažená mládež získal na 42. Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch v kategórii Na východ od západu špeciálnu cenu poroty.

Film je len v českom a estónskom jazyku a obraze: 16:9.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD
Originálny názov: The Klass Rok vydania: 2009 Katalógové číslo: 8594073050014 Rozmer: 135×190 mm Dĺžka: 98 Obal: DVD obal Jazyk: čeština, estónčina

Zaradené v kategóriách