Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kolekcia kníh Oliver Sacks (3x)

Muž, ktorý si mýlil manželku s klobúkom, Antropologička na Marse, Migréna

Oliver SacksInaque (2022) • Edícia Špeciálne kolekcie

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
56,97€
Zľava 12%
49,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Muž, ktorý si mýlil manželku s klobúkom

Oliver Sacks vo svojej najznámejšej knihe rozpráva dvadsaťštyri príbehov ľudí so zvláštnymi neurologickými poruchami – je tu muž, ktorý si mýlil manželku s klobúkom, ľudia, ktorým sa v hlave spustila hudba z ich detstva, ktorí prestali rozoznávať tváre svojich blízkych či časti vlastného tela.

Antropologička na Marse

Do siedmich paradoxných príbehov neurologických porúch a kreativity Oliver Sacks vložil nesmiernu empatiu a ľudskosť, vďaka ktorým sú jeho klinické poviedky oceňované na celom svete.

Autor čitateľovi otvára zvláštne svety svojich pacientov – umelca, ktorý stratil schopnosť rozoznávať a vidieť farby, chirurga, ktorý dokáže operovať napriek rôznych tikom a začínajúcemu Tourettovmu syndrómu, a autistickej profesorky, ktorá má doktorát z prírodných vied, ale je taká fascinovaná komplikovaným svetom ľudských emócií, že sa cíti ako „antropologička na Marse“.

Migréna

Mnohé prejavy migrény sa môžu u jednotlivých ľudí výrazne líšiť, dokonca aj u toho istého jednotlivca v rôznych obdobiach. Medzi najpresvedčivejšie a najmätúcejšie z týchto príznakov patria zvláštne zrakové halucinácie a skreslenie priestoru, času a obrazu tela, ktoré sa u migrenikov niekedy vyskytujú.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2022 ISBN: 8586024410510 Rozmer: 140×207 mm Počet strán: 256+320+376 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: filozofický

Zaradené v kategóriách