Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dejiny 20. storočia

Konflikty, technológie a rokenrol

Jeremy BlackIkar (2022)

🍌 Odosielame o 5 dní.
26,90€
Zľava 27%
19,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kľúčové udalosti minulého storočia pútavo a prehľadne

Táto bohato ilustrovaná kniha prináša ambiciózne a prehľadne podanú históriu sveta v dosiaľ najrýchlejšie sa meniacom storočí. Zachytáva udalosti, postavy, ideológie, kultúrne premeny aj dramatickú politickú scénu týchto turbulentných čias od dvoch svetových vojen cez traumy z dekolonizácie až po technologické triumfy vesmírnych pretekov.

Popredný svetový historik Jeremy Black sa vo svojom podmanivom rozprávaní zaoberá rôznorodými témami, ako sú ruská revolúcia, veľká hospodárska kríza, studená vojna, globalizácia, klimatické zmeny či zrod internetu. Do svojho pútavého výkladu zahŕňa poznatky o životnom prostredí, demografii, kultúre a technológiách, rovnako ako známe politické spory, pričom prináša nový pohľad na tieto témy.

Texty dopĺňajú prehľadné mapy, ilustrácie a fotografie, ktoré dokresľujú kľúčové udalosti minulého storočia.

Jeremy Black (1955) je britský historik, spisovateľ a profesor histórie na Univerzite v Exeteri. Je autorom viac ako 100 kníh venovaných predovšetkým vojenskej a politickej histórii a britským a medzinárodným vzťahom v 18. storočí.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: A History of the 20th Century: Conflict, Technology & Rock'n'roll Rok vydania: 2022 ISBN: 9788055181707 Rozmer: 225×280 mm Počet strán: 256 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách