Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Karamelový smiech

Dielo Karamelový smiech je druhou prozaickou výpoveďou Marty Hlušíkovej. V šestnástich poviedkach zachytáva každodenný život...


🍎 Vypredané
6,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dielo Karamelový smiech je druhou prozaickou výpoveďou Marty Hlušíkovej. V šestnástich poviedkach zachytáva každodenný život úsporne vtesnaný do času a priestoru, plný paradoxov a bizarných situácií, kde často nemožno viesť deliacu čiaru medzi všednosťou a výnimočnosťou.

Hrdinami Hlušíkovej poviedok sú tak muži ako aj ženy, často bizarné postavy. Autorka ponorom do ich citového sveta a spôsobu rozmýšľania vyzdvihuje na prvý pohľad pokrivenosť niektorých situácií. Niektoré z textov sa končia až dahlovsky rýchlou a drvivou pointou (Karamelový smiech, O nešťastnom Tóthovi, Mária Magdaléna z osady). Veľmi častým výstavbovým prvkom sú retrospektívne pasáže (Stratený gombík, Božie mlyny, Mačka s Margitinými očami). Mnohé z postáv sú svojrázne (žena z Monológu, Kazimír z Vnútorného hlasu). Poviedky Marty Hlušíkovej hovoria o priepustnosti medzi reálnym a nereálnym, o svete okolo nás, ktorého sa čitateľ dotýka cez detail. Utvára si cezeň pohľad na nejednoznačnosť bytia okolo nás.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2013 ISBN: 9788081151286 Rozmer: 115×165 mm Počet strán: 104 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách