Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Hlbokomorské rozprávky

Predstav si vodný svet pod morskou hladinou. Ako v hrnci plnom dobre posolenej planktónovej polievky tam plávajú ryby,...


🍎 Vypredané
14,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Predstav si vodný svet pod morskou hladinou. Ako v hrnci plnom dobre posolenej planktónovej polievky tam plávajú ryby, chobotnice, medúzy, morské panny, kôrovce, ulitníky, obrovské cicavce, ponorky a jeden či dva batyskafy. A úplne dole, morské dno.
Na dne tej najhlbšej priekopy, v hĺbke viac ako desaťtisíc metrov, na severnom okraji Tichého oceánu, tam, kde sa už nedostane slnečný lúč, potápač, ponorka a dokonca ani japonské lovkyne perál – tak tam už nie je vôbec nič.
I keď - nie je to celkom tak. Aj v tej najtemnejšej a najstudenšej temnote sa dá nájsť nejaký život. Na dne tej najhlbšej priekopy totiž žije jedna ryba.
Okrem lenivej ryby Biby s polámanými zubami obýva tento rozprávkový svet aj jej kamarát had Rado, ktorému sa stále kazí lampáš a ďalšie tajomné svetielkujúce živočíchy. Spolu hľadajú nový domov, či morské sklo, spolu poriadajú podmorské veselice, odháňajú ponorky.
Cez ich veselé príhody môžme spolu s nimi spoznať aj ten skutočný hlbokomorský svet.
Monika Kompaníková, známa predovšetkým ako autorka románu Piata loď oceneným cenou Anasoft litera s ilustrátorkou Veronikou Holecovou a grafickou dizajnérkou Martinou Rozinajovou vytvorili originálnu pôvodnú detskú knihu s poctivými ilustráciami, s malým atlasom živočíchov a rozprávkami, ktoré deťom otvoria svet, o ktorom dovtedy možno nepočuli.

Ilustrácie sú robené klasickou grafickou technikou linorytu – tlače z výšky, no v knihe sú tlačené farbami Pantone.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2013 ISBN: 9788081500275 Rozmer: 240×250 mm Počet strán: 88 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách