Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

STEM LAB Arithmetic set

UGEARS (2022)

🍌 Odosielame o 14 dní.
25,90€
Zľava 12%
22,70€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Vzdelávacia 3D logická aritmetická súprava od Ugears STEM Lab.

Modelová sada je dodávaná s QR kódom študijnej príručky o mechanizmoch, princípe ich fungovania, hlavných charakteristikách, vzorcoch. Obsahuje aj zaujímavé úlohy.
Ponorte sa do rozšírenej reality a pozrite sa na to, ako funguje mechanický adiátor a mechanický multiplikátor. Interagujte s modelmi prostredníctvom špeciálnej aplikácie AR od Ugears.
Aritmetická súprava UGEARS, ktorá je súčasťou zbierky UGEARS STEM Lab, sa skladá z dvoch modelov pripravených na montáž: mechanického addiatora a mechanického multiplikátora.

Mechanický addiator je kompaktný aritmetický stroj (alebo stroj na pridávanie), ktorý funguje tak, že pohybuje ozubenými kolesami pomocou stylusu, ktorý je súčasťou súpravy. Pohybom posuvných stojanov označených šípkami a číslami od 0 do 9 môžete čísla sčítať a odčítať.

Mechanický multiplikátor je plochý závesový mechanizmus, ktorý vykonáva binárne operácie s číslami. Posunutím duálneho posúvača môžete vynásobiť a umocniť čísla od 1 do 12, čím je multiplikačná tabuľka zábavná.

Použitie pre mechanický adiátor a mechanický multiplikátor
Mechanický adiátor slúži na sčítanie a odčítanie čísel. Na tento účel používateľ zadá číselnú hodnotu pomocou dotykového pera a potom pomocou dotykového pera zadá druhé číslo. Zariadenie potom zobrazí výsledok požadovanej matematickej operácie podľa toho, kde bolo zadané druhé číslo (horný riadok na sčítanie, dolný rad na odčítanie). Addiator sa ale neobmedzuje iba na sčítanie a odčítanie – môžete ho použiť aj na násobenie a delenie.

Mechanický multiplikátor je jednoduchý a zaujímavý spôsob, ako sa naučiť „nemilované“ multiplikačné tabuľky od 1 do 12 a porozumieť jednoduchému princípu mechanizmov kĺbovej páky. Keď sa dva posuvníky presunú na rôzne čísla, v okne vyššie sa zobrazí ich produkt.

Súčasti mechanického adiátora a mechanického multiplikátora a ich fungovanie
Mechanický addiátor pozostáva z puzdra, v ktorom sú uložené štyri koľajnice alebo stojany s vytlačenými hodnotami. Na zadávanie hodnôt sa používa stylus. Čísla sa zadávajú z otvorov vačky a výsledky sa zobrazujú v štyroch stredných oknách. Pred spustením operácie odčítania / odčítania pomocou stylusu by mali byť stojany nastavené tak, aby všetky okná zobrazovali „0“. Hodnota čísla, na ktorom sa operácia vykonáva, sa najskôr zadá pomocou horného radu slotov; horné sloty sa potom použijú na pridanie druhého čísla, zatiaľ čo spodné otvory sa použijú na odčítanie.

Mechanický multiplikátor sa skladá z dvoch posúvačov, ktoré sa pohybujú pozdĺž číselnej osi (1-12), a pákového systému, ktorý prenáša pohyb posúvačov do okna „Výsledky“, ktoré sa pohybuje pozdĺž hodnotového poľa. Keď posúvate dva posúvače medzi rôznymi číselnými hodnotami, v okne „Výsledky“ sa zobrazí súčin ich násobenia. Aby sa číslo vynásobilo samo (aby sa zarovnalo na druhé miesto), pravý posúvač by mal byť posunutý do krajnej pravej polohy a pripevnený k symbolu „X²“.

Počet dielov: 117 kusov
Veľkosť modelu Addiator: 215x110x230 mm
Veľkoť modelu Multiplier: 248x255x40mm
Obsahuje podrobný obrázkový návod na zostavenie


Rok vydania: 2022 Rozmer: 210×190 mm Dielikov: 117

Zaradené v kategóriách