Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

STEM LAB Variator

UGEARS (2022)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
25,90€
Zľava 10%
23,31€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Variátor je zariadenie, ktoré prenáša a upravuje krútiaci moment motora zmenou prevodového stupňa. Prevodový pomer sa môže meniť automaticky, manuálne alebo v rámci prednastaveného programu. Termín, na ktorý je väčšina vodičov a automobilových nadšencov viac zvyknutá, je plynule meniteľný prevod alebo CVT. S DIY dreveným variátorom z laboratórnej zbierky STEM sa môžete naučiť porozumieť jednej z najdôležitejších častí auta bez toho, aby ste si pošpinili ruky strojovým olejom!

Kto a kedy vynašiel variátor
Korene moderného automobilu CVT siahajú do roku 1879, keď americký podnikateľ a priekopník automobilového priemyslu Milton Othello Reeves vynašiel zariadenie na použitie v píle, ktoré potom nazval prevodovka s premenlivou rýchlosťou. Neskôr začal túto prevodovku montovať do svojich automobilov. Reeves CVT používalo aj niekoľko ďalších výrobcov.

Použite
CVT sa používa v mechanizmoch, v ktorých je potrebné plynule meniť súvislý prevodový pomer: autá, motorové skútre, snežné skútre, štvorkolky, dopravníky, stroje na rezanie kovov atď. Aby ste mali lepšiu predstavu o tom, ako sa používa v rôznych typy zariadení, vyskúšajte aplikáciu AR, ktorá sa dodáva s modelom Ugears STEM.

3D návrh variátoru a ako funguje
Mechanický skladač variátorov laboratórnej zbierky Ugears STEM je plne funkčnou drevenou replikou trecieho kužeľa poháňaného remeňom poháňaného remeňom. Cone CVT mení prevodový pomer pohybom kolesa alebo remeňa hore a dole v osi kužeľového valca. V modelovej súprave Ugears Variator remeň, poháňaný ručne pomocou reduktora, prenáša otáčanie na poháňané kužeľové remenice. Pomocou vidlice prevodovky meňte prevodové stupne a sledujte, ako rýchlosť poháňanej kužeľovej remenice klesá alebo stúpa, zatiaľ čo rýchlosť remenice hnacieho kužeľa zostáva rovnaká. Vzhľadom na otvorený dizajn modelu budete môcť vidieť celý proces.

Mechanizmus variátora pozostáva z:
Kľúč
Hnacia kužeľová kladka
Hnaná kužeľová kladka
Reduktor
Opasok
Pedál
Telo
Prevodová vidlica

Počet dielov: 104 kusov
Veľkosť modelu: 168x128x106 mm
Obsahuje podrobný obrázkový návod na zostavenie.


Rok vydania: 2022 Rozmer: 188×205 mm Dielikov: 104

Zaradené v kategóriách