Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

STEM LAB Náhodný generátor – Random Generator

UGEARS (2022)

🍌 Odosielame o 13 dní.
25,90€
Zľava 10%
23,31€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Modelová sada je dodávaná s QR kódom študijnej príručky o mechanizme, princípe jeho fungovania, hlavných charakteristikách, vzorcoch.
Zoznámte sa s náhodným generátorom a zistite, ako funguje ľudstvo celé generácie márne zápasí s večnými otázkami, ako napríklad na koho príde rad, ako vyniesť smeti? Kto bude dnes makať? A samozrejme, kto umýva riad?

Tí, ktorí dobrovoľne vykonávajú všetky tieto práce, majú náš večný rešpekt, ale čo keď sa nikto neprihlási? Spravodlivý spôsob, ako to zvládnuť, by bolo nechať náhodu rozhodnúť a hodiť mincou.

Ugears navrhuje alternatívu ku klasickému riešeniu mincí, ktorá je nielen elegantná a zábavná, ale má aj ďalší vzdelávací prínos. Na všetky otázky teraz existuje odpoveď s Ugearsovým modelom Random Generátor laboratórnej zbierky STEM.

DIY drevená logická hra Random Generator, ako ste už mohli hádať z jej názvu, je zariadenie, ktoré generuje náhodné čísla a poskytuje rôzne náhodné výsledky na základe teórie pravdepodobnosti. Ako sa to robí, to je presne to, čo predvedie model Ugears STEM.

Hlavným prvkom dizajnu náhodného generátora 3D puzzle je kocka s osemstenom, ktorá zase obsahuje kovovú guľu, ktorá zaisťuje hmotnosť. Táto konštrukcia je poháňaná ručne ovládaným ozubeným kolesom a prevodom, ktoré dodáva energiu prostredníctvom poháňaného prevodu, ktorý otáča trojnápravovým prevodom. Takto sa začne kocka so všetkým svojim obsahom pohybovať, čo je dôležité pre vyvolanie kúzla náhodnosti. Samozrejme, môžeme to nazvať mágiou, iba ak poznáme vedu. A aby sme sa to naučili, pozrime sa bližšie na hlavnú štruktúru.

Vrcholy osemstena sa zhodujú so stranami kocky. Týmto spôsobom, keď energia systému vyprší a zastaví sa, gravitácia pozastaví kovovú guľu v najnižšej časti osemstenu a v dôsledku sklonu stien, ktoré sa valia dovnútra, skončí v jednom z osemstenových vrcholov, ktoré vťahujú dole. Ktorýkoľvek z vrcholov sa objaví v spodnej časti, strana kocky, ku ktorej je pripevnená, bude priamo pod ňou a rovnobežná s podlahou. Takto bude strana kocky s odpoveďou tá, ktorá bude smerovať hore na opačnú stranu.

Pravdepodobnosť, že niektorý z vrcholov bude smerovať nadol, je prakticky rovnaká kvôli symetrii osemstena, ktorá sa voľne otáča okolo osi svojej hmotnosti. To nás vedie k jednoduchému záveru, že pravdepodobnosť získania jednej zo šiestich odpovedí je 1/6 alebo 0,167.

Každá strana kocky umiestnená vrcholom osemstena má svoje posolstvo: jedna hovorí „ÁNO“, druhá „ZNOVU VYSKÚŠAJTE“ atď.

* Osemsten je pravidelný mnohosten s ôsmimi plochami (rovnostranné trojuholníky) a šiestimi vrcholmi.

Mechanizmus náhodného generátora sa skladá z
Tlačidlo
Rack-and-gear drive
Voľnobežná spojka
Poháňané koleso
Trojnápravový prevod
Kocka
Vnútorný osemsten
Hmotnosť
Puzzle Ugears STEM sú navrhnuté tak, aby vyhovovali rôznym vekovým skupinám so špeciálnym zameraním na učebnú zložku. Zostavenie modelu bude zaujímavé a nezaberie veľa času.

Počet dielov: 160 kusov.
Veľkosť modelu: 173x122x132 mm.
Obsahuje podrobný obrázkový návod na zostavenie.


Rok vydania: 2022 Rozmer: 210×190 mm Dielikov: 160

Zaradené v kategóriách