Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Calico Joe

Neobyčajne dojímavý príbeh o otcoch, synoch, odpustení a zmierení, odohrávajúci sa vo svete vzrušujúcich zápasov najvyššej...

John GrishamIkar (2013)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
9,90€

📚Prečítaná za 5,45€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Neobyčajne dojímavý príbeh o otcoch, synoch, odpustení a zmierení, odohrávajúci sa vo svete vzrušujúcich zápasov najvyššej americkej bejzbalovej ligy.

Leto 1973. Do prvej ligy vstupuje Joe Castle, bejzbalový talent a najúspešnejší nováčik všetkých čias.
Chlapec z malého mestečka Calico Rock v Arkansase od samého začiatku privádza do úžasu fanúšikov Cubs svojou fantastickou hrou. Odpaľuje jeden houmran za druhým a pri každom zápase láme ďalší nováčikovský rekord.
Calico Joe sa okamžite stáva idolom všetkých bejzbalových fanúšikov v Amerike. Patrí medzi nich aj Paul Tracey, mladý syn egocentrického a agresívneho nahadzovača newyorských Mets. Jedného dňa sa Warren Tracey a Calico Joe konečne postavia proti sebe v napínavom zápase a Paul pri tom nebude chýbať. Z tribúny v duchu povzbudzuje svojho hrdinu aj svojho otca. Potom však Warren hodí loptičku, ktorá navždy zmení život každého z nich...
Bejzbal v podaní Johna Grishama je strhujúci, ale to, čo z jeho najnovšieho románu robí znamenité dielo, sa odohráva mimo ihriska.

Z anglického originálu Calico Joe (Doubleday, a division
of Random House, Inc., New York 2012) preložil Patrik Roľko.

Ukážka textu z knihy


Čo sa stalo s Calico Joom?

Začalo sa to nenápadne jednou natiahnutou podkolennou šľachou. Prvý pálkar pričleneného trojáčkového tímu Cubs počas zápasu vo Wichite padol na zem krátko po tom, čo obehol tretiu métu a vracal sa domov. Na druhý deň si Jack Hickman, prvý pálkar Cubs, poranil chrbát. Tím odrazu súrne potreboval niekoho, koho by mohol postaviť ako prvého pálkara, a tak siahli medzi rady do nižšej ligy a zo svojho dvojáčkového tímu v texaskom Midlande povolali dvadsaťjedenročného Joa Castla. Bol to najsľubnejší hráč v dvojáčkovej lige a všetci o ňom hovorili.

Keď priletel do Filadelfie, taxík ho odviezol rovno na Štadión veteránov, kde mu narýchlo upravili dres, pridelili číslo 42 a poslali ho na ihrisko. Hráči už trénovali nadhody. Pochopiteľne, že bol z toho všetkého poriadne nervózny, vzrušený a zmätený, a keď mu manažér klubu Whitey Lockman povedal: „Uvoľni sa. Začínaš v prvej zmene ako siedmy,“ Castle mal čo robiť, aby mu novučičká pálka nevypadla z rúk. Na svojej premiére na tréningu prvoligového družstva minul obidva prvé nadhody.
Uplynie poriadne dlhý čas, kým minie znova.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Calico Joe Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055133126 Rozmer: 134×210 mm Počet strán: 200 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách