✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup
Slovník základných pojmov používaných v mikrobiológii je určený pre študentov študijného programu Bezpečnosť krmív a potravín. Slúži pre orientáciu v terminológii používanej v súvislosti s vedným odborom mikrobiológia, ktorý sa zaoberá štúdiom rôznych mikroorganizmov, vrátane baktérií, vírusov a húb. V slovníku sú zahrnuté pojmy, ktoré definujú základné charakteristiky mikroorganizmov ako je ich morfológia, kultivačné vlastnosti, patogénny potenciál, vzťah mikroorganizmov k hostiteľovi či prostrediu. Súčasťou slovníka sú tiež významné patogény a ochorenia, ktoré spôsobujú, a to najmä medicínsky významné patogény, ktoré sú pôvodcami zoonóz ochorení prenosných zo zvierat, prípadne potravín živočíšneho pôvodu, na človeka. Publikácia slúži na správne používanie mikrobiologickej terminológie, čo ocenia všetci študenti, ktorí prídu do kontaktu s predmetmi, kde je dôležitá správna interpretácia používaných odborných výrazov.
Recenzie a kritiky
Rok vydania:
2017ISBN:
9788080775469Rozmer:
180×255 mmPočet strán:
92Jazyk: slovenčina