Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ruský jazyk - Intenzívny kurz


🍎 Vypredané
6,27€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Učebnicu ruského jazyka sme spracovali na základe aktuálnych požiadaviek slovenských stredných škôl. Na základe štvorročného verifikovania učebnice v rôznych formách výučby, sme rukopis prepracovali a aktualizovali, v závere sme doplnili nácvik písania, ktorý iniciovali používatelia učebnice.



Keďže ide o kurz intenzívnej výučby, aktivizujúci rozvíjanie rečovej kompetencie a intelektu študenta, texty, dialógy a cvičenia sme zostavili tak, aby rozvíjali komunikatívnu aktivitu študentov. Dialógy (resp. polylógy) svojou štruktúrou a obsahom potenciujú osvojenie si rečových situácií typických pre bežnú komunikáciu v pomerne krátkom čase (sú prepojené jednotným sujetom a rolami účastníkov komunikácie). Pri prezentácii a nácviku slovnej zásoby sa uplatňuje priama a prekladová metóda. Gramatické učivo podávame v prehľadných tabuľkách, pričom akcentujeme metódu postupnosti. Paradigmu jednotlivých slovných druhov prezentujeme v modelových slovných spojeniach a vetách. Lexikálno-gramatické učivo sa aktivizuje a upevňuje v jazykovo-rečových a situačne orientovaných rečových cvičeniach. Adekvátna pozornosť sa venuje aj prekladovým cvičeniam.



Texty na doplnkové čítanie sú vysoko informatívne, zamerané na rozvíjanie rečových a intelektuálnych schopností študenta a podľa zváženia učiteľa sa môžu využiť ako doplňujúci materiál na vyučovacej hodine alebo ich môže vyučujúci zadávať na samostatnú prácu študentom.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2003 ISBN: 8089132014 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 235 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách