Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Hra

Anders de la MotteIkar (2012) • Séria Hra • 1. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
10,90€

📚Prečítaná za 6,00€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup



Henrik HP Pettersson je podvodníček, ktorý kašle na celý svet a robí si, čo mu zíde na um. Jedného dňa sa mu do rúk dostane mobilný telefón, ktorý, napočudovanie, o ňom kadečo vie. Prostredníctvom neho dostáva pozvanie, aby sa zúčastnil na mimoriadnom a fascinujúcom zážitku, na hre v alternatívnej realite, odohrávajúcej sa vo svete nič netušiacich ľudí. Po úspešnom splnení skúšobnej úlohy mu ponúkajú celý rad vzrušujúcich zadaní, ktoré filmuje, premieta a hodnotí uzavretá skupina ľudí na internetovej sieti. V rovnakom tempe, ako vzrastá napätie v jednotlivých úlohách, zvyšujú sa aj odmeny za ich splnenie a umiestnenie aktérov v toplistine. HP sa podujíma na čoraz riskantnejšie akcie a je pripravený urobiť takmer čokoľvek, aby mohol ďalej hrať. Policajná inšpektorka Rebecca Norménová je jeho pravým opakom. Vzala osud do vlastných rúk a v policajnom zbore sa jej črtá úspešná kariéra. Všetko by bolo dokonalé, keby neexistovali lístočky, čo jej niekto necháva v skrinke. Ich pisateľ vie až nepríjemne veľa o jej minulosti. O tajomstve, ktoré by nemal poznať nikto. Prečo sa s ňou niekto takto zahráva? Zo švédskeho originálu Geim (Alfabeta Bokförlag AB, Stockholm 2010) preložila Mária Bratová.

Ukážka textu z knihy


Vážený HP!
Táto skúška má hodnotu 100 bodov.
Otestuj svoje sily, a ak ťa zážitok osloví,
sám sa rozhodni, či chceš pokračovať v Hre.
Tvoja úloha:
Na nasledujúcej zastávke do vlaku
nastúpi muž vo svetlom plášti.
Bude mať pri sebe červený dáždnik.
Na získanie 100 bodov je nutné, aby si mu dáždnik zobral,
skôr než vlak dorazí na Hlavnú stanicu.
Ak sa ti to podarí, odblokujem telefón, ktorý môžeš slobodne využívať, kým budeš účastníkom Hry.
Porozumel si?
Áno
Nie

Tak toto je fakt dobré, zazubil sa HP sám pre seba a stlačil Áno. Celkom ako v Mission impossible, chýba už len nevýrazný hlas rozprávača a telefón, čo sa odrazu vyparí.
This message will self-destruct in ten seconds...
Doteraz sa mu nepodarilo odhaliť, ktorý z cestujúcich spolupracuje s Mangem, ale to teraz nehralo až takú veľkú rolu. Veril, že vie, k čomu to všetko smeruje. Buď sa od neho očakávalo, že sa z toho vyvlečie, a potom si budú všetci týždne usierať z jeho zbabelosti, alebo, a to sa mu pri hlbšej úvahe videlo ešte pravdepodobnejšie, s dáždnikom si užije kopu psiny. Možno bude niekam privarený, možno z neho vystrekne voda alebo ho kopne elektrina, a pritom si jeden či viacerí cestujúci nafilmujú celé divadielko, aby sa Mange a kamoši mesiace bavili na jeho účet, lebo to dostanú aj na YouTube. Až svinsky dobre to všetko do seba zapadá. HP si povedal, že na zaradenie spiatočky je už neskoro.

Výborne!
Keď dostaneš pokyn, aby si začal hrať, pripni si telefón na odev kamerou smerom von, aby sme mohli sledovať, ako sa ti darí plniť úlohu.
Porozumel si?

Jasné, že pochopil. Telefón na odev, kamerou dopredu.
YouTube, here I come!
HP sa znova uškrnul. Ten prekliaty Mange je úžasne vynaliezavý. Svojím spôsobom by sa to dalo nazvať jeho osobným rekordom vo vymýšľaní podrazov. HP stlačil Áno a na prekvapenie zistil, že sa takmer zbavil opice.

Dobre, HP!
Toto je priamy pokyn na začatie akcie.
Veľa šťastia!

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Geim Rok vydania: 2012 ISBN: 9788055129648 Rozmer: 138×208 mm Počet strán: 296 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný

Zaradené v kategóriách