Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Haló, this is Jamaica!

2. diel South Coast

Nita KimuriEurokódex (2012)

🍌 Odosielame o 6 dní.
7,00€
Zľava 7%
6,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Na Jamajke dnes koexistujú dva svety – svet turistov, ktorí básnia o svojich luxusných, pri plážach ležiacich, umelo vytvorených rezerváciách „All Inclusive“, a svet ostatných obyvateľov ostrova, ktorí žijú za hranicami týchto turistických pseudosvetov.
Ja som chcela spoznať ten druhý. Málokto napísal, ako to v takej jamajskej domácnosti vyzerá, aký rytmus tu má bežný deň. Dôvod vidím v tom, že väčšina insitných cestovateľov, ktorí o svojich zážitkoch na Jamajke písali, bývala buď v hoteloch, alebo im bolo poskytnuté prístrešie u európskych prisťahovalcov.

Ani jeden z týchto variantov v mojom prípade neprichádzal do úvahy. Som presvedčená, že človek si vytvorí správny vzťah k cudzej krajine len za predpokladu, že nadviaže bezprostredný kontakt s domorodcami. Keď bude s nimi bývať, jesť, upratovať, variť, pracovať, i zabávať sa.

Že je to príliš odvážne??? Hlúposť! Odvážny je ten, čo si naraz vezme preháňadlo aj prášky na spanie, ale nie romantická duša, čo si zmyslí žiť týždeň v rastafariánskej osade... :-)

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788089447794 Rozmer: 126×186 mm Počet strán: 168 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách