✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup
Cestoviny prinášajú ľuďom radosť! Či sa pustíte do jednoduchého receptu, alebo zvolíte zložitejší postup, budete ich podávať ako predjedlo, v polievke, ako hlavné jedlo, či dokonca ako dezert, vždy nimi zapôsobíte. Rôznorodosť cestovín a ich prípravy totiž nepozná hraníc.! Naučte sa pripravovať tradičné cesto na domáce cestoviny a smelo sa pustite do prípravy čerstvých raviol s hubami, lazaní s údeným lososom alebo rýchlych špagiet s čili. Inšpirujte sa klasickou talianskou kuchyňou a prilákate k vášmu stolu skutočných milovníkov cestovín Z nemeckého originálu Kochen mit Kids (Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, Köln) preložila preložila Katarina Bobríková.
Ukážka textu z knihy
Cestoviny s kuracinou, lieskovcami a rukolou
Hlavný chod pre štyroch
Prísady:
250 g linguine
340 g vykostených kurčacích pŕs
75 g opražených lieskovcov, posekaných nahrubo
100 g čakanky kučeravej (šalátu frisée)
150 g mladých listov rukoly
80 g limetovej šťavy
80 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, prelisované
2 ČL dijonskej horčice
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody al dente. Ochladíme pod studenou tečúcou vodou a dáme odkvapkať.
Medzitým grilujeme kurčacie filety na vymastenej grilovacej platni (pod grilom v rúre alebo na stolnom grile), až kým z oboch strán pekne nezhnednú a dôkladne sa neprepečú. Necháme ich asi 5 minút odležať a potom pokrájame na tenké plátky.
Do veľkej misy dáme cestoviny, nakrájané kurčacie filety a lieskovce s listami čakanky kučeravej a rukoly. Zmes v mise pokvapkáme dresingom vymiešaným z ostatných prísad. Zľahka premiešame a ihneď podávame.