„Šalát má poštekliť jazyk bez toho, aby pálil, osviežiť podnebie bez toho, aby poškrabal, povzbudiť žalúdok bez jeho podráždenia.“
Toto staré príslovie platí už veľmi dlho – odkedy sú šaláty neoddeliteľnou súčasťou stravy človeka. Úvodná časť knihy oboznámi čitateľov s históriou šalátov v rôznych končinách našej planéty. Ďalej sa dozvieme, aké druhy šalátov rozoznávame, aké prísady a zálievky sú vhodné na rôzne druhy šalátov, čo-to o octe a oleji – neodmysliteľných súčastiach šalátu i to, ako treba šalát šetrne očistiť a pripraviť, aby nestratil dôležité živiny a vitamíny. 75 zaujímavých receptov z celého sveta nám priblíži prípravu šalátov z celého sveta. Kniha určená všetkým milovníkom šalátov a zdravej výživy.
Rok vydania:
2002Rozmer:
170×240 mmPočet strán:
206Väzba:
pevnáJazyk: slovenčina