Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Umenie vládnuť


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
15,00€

📚Prečítaná za 8,25€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Knižná publikácia Umenie vládnuť ponúka ucelený atraktívny prierez historickými formami vládnutia. V širšom zmysle slova ide o charakteristiku a analýzu vývoja spoločenských systémov a ich sprievodných javov a zákonitostí. Je zaujímavé sledovať a pozorovať podoby moci, či vládnutia v rôznych dejinných obdobiach. Pri pozornejšom skúmaní mocenských procesov zisťujeme , že „umenie vládnuť“ má v historickom kontexte viacero spoločenských znakov, väzieb a súvislostí ,dotvárajúcich celkový obraz. Výrazným pozitívom predmetnej knihy je aj jej štýl, umne podriadený výslednej koncepcii a zamýšľanému zámeru. Historické fakty, pertraktovanie jednotlivých nositeľov moci, interpretácia aj syntéza sú ponúkané sviežim jazykom, ktorý harmonicky posúva dej a núti vnímavého čitateľa konfrontovať konkrétne historické časopriestory. Táto rozhodne zaujímavá kniha si zaslúžila slovenský preklad.
Záverom: Umenie vládnuť nie je dielom, ktoré sa striktne venuje len podobám vládnutia a hrám moci s jej elitami. Širšia obsahová štruktúra vhodným spôsobom posúva strednú tému do viacerých totožných a vzájomne prepojených rovín, ktoré harmonicky prechádzajú do historického a súčasného exkurzu po bezbrehých zákutiach moci a vládnutia.
Mgr. Peter Cabadaj – historik, pracovník Slovenskej národnej knižnice v Martine

Kniha bola v roku 2002 krstená na Oravskom hrade za účasti riaditeľa prezidentskej kancelárie SR a je distribuovaná predstaviteľom vlády, ktorý z nej môžu čerpať know-how na vládnutie v podobe základných princípov, ktoré priniesli vládam v histórii prosperitu. Základnými princípmi sú: čo najintenzívnejšia podpora hospodárstva, spravodlivosť, intenzívna snaha o mier, respektíve – zabránenie vojne všetkými prostriedkami, špičková administratíva, sloboda, podpora umenia, podpora vied, podpora vzdelania, ochrana zvierat a rastlinného prostredia, práca.
Kniha je doslova nástrojom na prosperitu vybodovaná na skúsenostiach včerajška.
Krstnými otcami sú Kajzer a Meluš.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2002 ISBN: 8096881957 Rozmer: 145×210 mm Počet strán: 361 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách