Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

O želaní stať sa Indiánom

Kniha O želaní stať sa Indiánom patrí medzi najvýraznejšie diela modernej rakúskej literatúry. Rozpráva o fiktívnom...

Peter HenischEurópa (2011)

🍌 Dodanie môže trvať viac ako dva týždne
9,99€
Zľava 5%
9,50€

📚Prečítaná za 6,49€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha O želaní stať sa Indiánom patrí medzi najvýraznejšie diela modernej rakúskej literatúry. Rozpráva o fiktívnom stretnutí mladého a chudobného Franza Kafku so starnúcim spisovateľom Karlom Mayom na palube zaoceánskeho parníka smerujúceho do Spojených štátov. Úradník Franz Kafka sa viac-menej náhodným nalodením pokúša uniknúť z dosahu svojho despotického otca a zároveň túži skoncovať s neustálym nutkaním písať prózu. Súdnymi spormi a novinárskym očierňovaním štvaný autor dobrodružných románov Karl May si zase chce na svojej prvej oficiálnej ceste za veľkú mláku oddýchnuť a navštíviť miesta, ktoré tak farbisto opísal vo svojom diele. V novele Petra Henischa je to napokon práve May, kto počas dlhej plavby inšpiruje Kafku, aby napísal jedno z najslávnejších diel svetovej literatúry - románu Amerika.

Úchvatný opis stretnutia dvoch mentalít na ceste do Nového sveta je napísaný s veľkou erudíciou, ale aj s iróniou a nadhľadom. Je brilantnou úvahou o rozpade hodnôt na počiatku nového veku, o hľadaní porozumenia medzi starým a novým.

"Novela plná vtipu a irónie je zároveň majstrovským dielom literárnej reflexie."
Süddeutsche Zeitung

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788089111770 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 126 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický, filozofický

Zaradené v kategóriách