Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Tesla

Človek, vynálezca a vek elektriny

Richard GundermanIkar (2022) • Séria Slávni vedci

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
19,90€
Zľava 27%
14,60€

📚Prečítaná za 10,95€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Prenikavý a komplexný portrét slávneho vedca doplnený o vzácne a nádherne reprodukované dokumenty z jeho osobného archívu.

Nikola Tesla patrí medzi najslávnejších fyzikov všetkých čias. Vedec a inžinier, ktorého považujeme za otca modernej elektriny, zmenil svet. Venoval sa výskumu a počas života si dal zaregistrovať viac ako 700 patentov. Už v detstve sa zaoberal širokou škálou vedeckých výziev, pričom pri hľadaní riešení a pri konštrukcii vynálezov prejavoval mimoriadny zmysel pre detaily. Vyvinul mnohé z princípov, ktoré formovali budúcnosť vedy.

Tento ilustrovaný životopis odhaľuje vývoj Teslových kľúčových teórií a vynálezov od röntgenu cez radar, transformátor a rádio až po diaľkové ovládanie. Osvetľuje osobný a profesionálny život excentrického muža, ktorý napriek tomu, že tak veľmi prispel k rozvoju modernej civilizácie, napokon trpel osamelosťou a biedou.

Autor opisuje, odkiaľ Tesla pochádzal, aké ciele si vytýčil, čo naozaj dosiahol, časy, v ktorých žil, ľudí, s ktorými pracoval, veľkú slávu, ktorú zažil, aj neúspechy a utrpenia, ktoré zakúsil. Vďaka tomu vznikla mozaika, ktorú každý zvedavý človek označí za fascinujúcu.

Kniha je určená širokej verejnosti a mnohým ľuďom sprostredkuje nový pohľad na Teslu. Ponúka zhrnutie jeho života, ukážky zo súkromných denníkov a poznámok aj fotografie z rodinného archívu. Na Teslovom živote však možno obdivovať oveľa viac, než sa zmestilo do tejto ilustrovanej publikácie.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2022 ISBN: 9788055179841 Rozmer: 192×244 mm Počet strán: 160 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách