Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Žraloky - prečítaná (bazár kníh)

výborný stav = prečítaná kniha bez poškodenia


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
4,95€
Zľava 35%
3,22€

  Zaslúžia si žraloky reputáciu krvilačných zabijakov? Ľudia, ktorí sa nimi zaoberajú, si to iste nemyslia. Existuje najmenej 400 druhov žralokov a väčšina z nich je neškodná. Na nasledujúcich stranách sa dočítame, ako prišli žraloky k svojej vražednej povesti, že v skutočnosti je to človek, kto je hrozbou pre ich prežitie. Dozvieme sa, že majú ohybnú kostru a kožu, ktorou sa líšia od iných rýb.
Ďalej objavíme, že veľkosť žralokov varíruje: od impozantných 12-metrových až po také, čo sa zmestia do ruky dospelého človeka.
Tieto tvory majú výborné zmysly na vystopovanie koristi a výnimočnú schopnosť zaregistrovať zápach krvi a špliechanie z veľkej diaľky. Dozvieme sa, ako sa žraločie zuby dokonale prispôsobili na zovretie a rozhryzenie obľúbenej potravy. Prezradíme aj, ako sa žraloky pária a ktoré druhy rodia mláďatá.
Uvidíme úžasnú rodinu žralokov od ostnatých rají po piliare. Dozvieme sa o ďalších morských tvoroch naháňajúcich strach od jedovatých rýb a pŕhlivých medúz až po bizarné hlbinné monštrá. Všetky tieto morské organizmy sú ohrozené. Rovnováha života v moriach sa mení nadmerným rybolovom, chemické látky a ropné škvrny hubia morské živočíchy a rastliny. Na konci knihy si ukážeme, čo môžeme urobiť, aby sme im pomohli. Čím viac sa naučíme o mori, tým viac si ho budeme vážiť a starať sa oň. Kto chce vedieť viac, môže preskúmať niektoré zo vzrušujúcich webových stránok, ktoré sú v knihe na čiernych „odhryznutiach“ v pravých rohoch strán. Tieto skvelé webové stránky obsahujú mnoho informácií o fascinujúcom svete mora a žralokov.

Rok vydania: 2003 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 96 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách