Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Bezpečná vzťahová väzba

Kniha, ktorú držíte v rukách, je významným prínosom k problematike vzťahovej väzby. Je veľkou zásluhou vydavateľa knihy,...


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
9,99€
Zľava 26%
7,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha, ktorú držíte v rukách, je významným prínosom k problematike vzťahovej väzby. Je veľkou zásluhou vydavateľa knihy, doc. primára MUDr. Jozefa Hašta, že túto knihu poskytol slovenským psychológom, terapeutom, pedagógom a hlavne rodičom. Táto kniha je veľmi dobrým doplnkom vzácneho diela Dr. Hašta, ktorý ako prvý na Slovensku predstavil problematiku vzťahovej väzby, vo svojom vzácnom diele - Vzťahová väzba - ku koreňom lásky a úzkosti. Táto kniha znamenala a stále znamená výrazný posun v chápaní utvárania väzby medzi dieťaťom a jeho najbližším a prirodzeným prvým partnerom, v ideálnom prípade s jeho biologickou matkou a otcom. Tento vzťah bude základom všetkých ďalších vzťahov a väzieb dieťaťa v celom jeho ďalšom živote. Okrem biologickej základnej potreby pre prežitie, bude tento vzťah najvýznamnejším prostriedkom k socializácii, aby jedinec mohol byť úspešne a hodnotne začlenený do spoločnosti, v ktorej žije.
Najväčší prínos predloženej knihy je v kazuistikách, t.j. prípadových štúdiách. Na konkrétnych príkladoch autor popisuje tak úspešné ako aj neúspešné vzťahové väzby, ich hviezdne hodiny, ako aj ich zlyhanie.
Tieto prípadové štúdie sú najvzácnejším prínosom tejto knihy pre rodičov k výchove svojich detí, je to akási pomôcka k pochopeniu a k praktickému použitiu v situáciách, ktoré sa od narodenia vyskytujú pri komunikácii medzi rodičmi a dieťaťom. Je potrebné zdôrazdniť, že táto vzťahová väzba sa vytvára ešte dávno pred narodením dieťaťa, v prenatálnom období a tieto prenatálne väzby dávajú potom základ pre úspešné alebo menej úspešné vytvorenie vzťahovej väzby pri a po narodení. Táto kniha, ktorú držíte v ruke, je spolu s Haštovým cenným dielom, neoddeliteľnou komplexnou a celistvou súčasťou a neobyčajne cenným a vzácnym príspevkom do klenotnice slovenskej odbornej literatúry. Mala by patriť do knižnice nielen všetkých tých, ktorí sa zaoberajú profesionálne výchovnými a sociálnymi problémami vo výchove a vývine dieťaťa, ale aj do knižníc všetkých rodičov, najneskôr od začiatku gravidity.
Prečítanie tejto knihy dá čitateľovi dobrý základ pre zdravý život jedinca a to jednak z hľadiska biologického, tak aj psychologického a sociálneho. Doktorovi Haštovi patrí veľká vďaka za umožnenie prístupnosti oboch týchto diel na Slovensku.

Prof. Peter G. Fedor-Freybergh, MD., PhD., Dr.h.c.mult.
riaditeľ Ústavu prenatálnej a perinatálnej psychológie a medicíny,
Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, Bratislava

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788088952671 Rozmer: 150×210 mm Počet strán: 150 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách