Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ríša drakov + Stratená armáda


🍎 Vypredané
22,87€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ríša drakov

Píše sa rok 260 po Kristovi, Anatólia. Edessu obliehajú Peržania. Rímsky cisár Valerianus osobne velí výprave jazdy za hradby mesta, aby vyjednával o mieri. Ukáže sa však, že jednanie bolo pascou a cisár sa spolu s veliteľom osobnej stráže Orlom, prefektom pretoriánov a ďalšími desiatimi oddanými vojakmi dostane do zajatia. Cisár útrapy a ponižovanie neprežije, no ostatným sa pomocou dômyselného plánu podarí uniknúť. Na úteku sa zoznámia s tajomnou postavou, bývalým rukojemníkom perzského kráľa, čínskym princom Dan Qingom, a podujmú sa na úlohu bezpečne ho dopraviť do vlasti.

Stratená armáda

Podkladom k románu Stratená armáda bola Xenofontova Anabáza, dokumentujúca putovanie desaťtisícového gréckeho žoldnierskeho vojska, ktoré sa postavilo perzskému veľkokráľovi Xerxesovi I. v štvrtom storočí pred naším letopočtom. Valerio Massimo Manfredi necháva prerozprávať veľkú epopeju Anabázy o neuveriteľnom pochode vojska pri návrate do vlasti z dnešného Iraku cez Arménsko až k Čiernemu moru jednej zo žien, ktoré sa pridali k výprave. Abira opúšťa zaprášenú dedinku Beth Qada, aby nasledovala Xenosa, bojovníka jazdy, ktorý sa jej jedného dňa zjavil ako mladý boh, s prísľubom lásky a dobrodružstva. To ona rozpráva o hrdinskom vojenskom ťažení, o titanskej sérii krutých bojov, o vyčerpávajúcich pochodoch po rozpálených púšťach a ľadových horách, o prudkých riavach a zasnežených tundrách: a pohľad cez jej nevinné, zaľúbené oči všetko stavia do odlišného svetla.

Valerio Massimo Manfredi (1943) je taliansky historik a spisovateľ. Vo svojich dielach opisuje dávne historické udalosti a postavy dobrodružným, pútavým spôsobom. Všetky miesta a krajiny týchto udalostí navštívil osobne. V SLOVARTE mu vyšli knihy: trilógia Alexander Veľký (2002), Chiméra (2003), Posledná légia (2006) a V ríši drakov (2007).

Rozmer: 130×215 mm Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách