Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Akadémia drakobijcov 8 - Na prahu roku 1000

Kate McMullanPB Publishing (2011) • Séria Akadémia drakobijcov • 8. diel

🍎 Vypredané
3,99€

UPOZORNENIE: Vydavateľ série Akadémia drakobijcov sa rozhodol v súčasnosti nepokračovať vo vydávaní ďalších dielov. Momentálne nemáme informáciu o tom, kedy budú vydané časti od 5 do 20 a či vôbec... Ďakujeme za pochopenie!




Je december 999 a šíria sa rôzne chýry! Nastane koniec sveta, tvrdí prefíkaný gróf, pokiaľ mu v predvečer Nového roka každý muž, žena a dieťa neprinesú všetko zlato, čo sa im podarí zohnať. Wiglaf, Erika a Angus nevedia, čo urobiť, až kým sa nezjaví záhadný návštevník v džínsach a tričku, ktorý tvrdí, že prišiel z budúcnosti. Teraz sa len začne zábava!

Hoci sa autorka Kate McMullanová pri písaní svojej stredovekej fantasy ságy inšpirovala osobitným humorom skupiny britských komikov Monty Python či kultovým seriálom Čierna zmija v hlavnej úlohe s Rowanom Atkinsonom, séria je určená deťom od siedmich rokov, ale s radosťou po nej siahnu aj staršie deti a dospelí. Svojrázny humor je založený najmä na paradoxe, že detský hrdina Wiglaf sa chce stať drakobijcom, ale pritom neznesie pohľad na krv. Wiglaf patrí k dôvtipným sympaťákom, s ktorými sa môžu stotožniť chlapci i dievčatá mladšieho i staršieho školského veku. Kate McMullanová vydala Nového žiaka v roku 1997, v tom istom roku, ako vyšiel prvý diel z pera Joanne K. Rowlingovej. Sériu podobností doplňuje i fakt, že prekladu anglických novotvarov sa ujala s majstrovstvom jej vlastným podobne ako u Pottera Oľga Kralovičová. Navyše v každej knihe tejto série nájde čitateľ v poslednej kapitole slovensko-anglický zrkadlový text na precvičenie svojich jazykových schopností.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Dragon Slayers’ Academy Rok vydania: 2011 ISBN: 9788087379370 Rozmer: 128×192 mm Počet strán: 112 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný

Zaradené v kategóriách