Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dotyky s vesmírom

Vyznať sa v pavučine najnovších poznatkov o vesmíre či jadrovej fyzike by čitateľom mala pomôcť publikácia Dotyky s...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
17,50€

📚Prečítaná za 11,38€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Vyznať sa v pavučine najnovších poznatkov o vesmíre či jadrovej fyzike by čitateľom mala pomôcť publikácia Dotyky s vesmírom, ktorá obsahuje 9 kapitol. Sú venované Slnku, Slnečnej sústave, meteoroidom a exoplanétam, čiernym dieram, plazme vo vesmíre a kozmológii. Ďalšie kapitoly posunú čitateľa do sveta elementárnych častíc, geometrodynamiky, času a konštánt prírody vrátane Einsteinovej kozmologickej konštanty. Pretože súčasná astronómia veľmi často používa fyzikálne veličiny, jednotlivé kapitoly sa navzájom veľmi vhodne dopĺňajú.

Vybrané kapitoly, ako znie podtitul publikácie, vznikli na základe bohatých skúseností z pedagogickej činnosti autorov na Univerzite Komenského, Detskej univerzite, na Univerzite tretieho veku a z prednášok pre laickú verejnosť v odbore astronómia. Publikácia si nekladie za cieľ detailne písať o všetkých astronomických objektoch a ich vývoji, ale ponúka odpovede na najčastejšie frekventované otázky, ktoré bohato farebne ilustruje. Na priloženom nosiči DVD formou animácií umožňuje vidieť, ako vznikajú a prebiehajú procesy v časti pozorovateľného vesmíru.

Recenzie a kritiky

Príloha: multimediálne DVD Rok vydania: 2010 ISBN: 9788022328869 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 208 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách