Vstúpili sme do pôstu a už Téma marcového Rebríka – CHLIEB NÁŠ KAŽDODENNÝ – rozdeľuje Modlitbu Pána na „kúsky chleba“, ktoré nám i ľuďom okolo nás pomôžu nasýtiť sa. Sedem prosieb modlitby Otče náš približujeme deťom formou im blízkou, aby... Zobraziť viac
Mnohé priemyselné a výrobné odvetvia zažívali niekoľko mesiacov nevídaný útlm. Po uvoľnení opatrení a vďaka návratu ľudí do bežného života sa takmer všetko vrátilo do normálu. Lenže podľa vedcov sa situácia ešte viac zhoršila. Z uverejnených... Zobraziť viac
Architektúra - Stavebné materiály – Interiér – Exteriér - Technológie Z obsahu vyberáme: Navrhnite si zdravý dom Domáca fotovoltická elektráreň Fotoreportáž: Chata na brehu rybníka Seriál: Rekuperácia od A do Z Zobraziť viac
Ako to, že svet okolo nás priam hýri farbami? Prečo má tiger pásiky a chameleón vie meniť farbu svojej pokožky? Ako vidia svet bábätká? Ako vnímali a vytvárali farby naši dávni predkovia? V najnovšej Bubline s číslom 22 si zodpovieme všetky vaše i naše... Zobraziť viac
Každý človek má v sebe prirodzenú túžbu vylepšovať všetko okolo seba. Či už ide o prostredie, v ktorom žije, alebo veci, ktoré denne používa a majú mu priniesť uľahčenie jeho práce... Zobraziť viac
KONCEPT č. 02/2024 skúma vízie architektúry. Či už sú prezentované v podobe modelov, skíc, 3D virtuálnych prostredí. Zaujímajú nás revitalizácie, ako je to v prípade projektu Palma spoločnosti Corwin, kultúrne vízie urbanizmu – ako sa mu venuje ateliér... Zobraziť viac
Aj keď je aktuálne číslo Top stavebné zamerané viac na bytové domy, nájdete v ňom veľa užitočných rád, inšpirácií a tipov aj pre domy či záhrady. Pokiaľ premýšľate nad tým ako dostať zeleň aj do mestských častí, či priemyselných zón... Zobraziť viac
Je možné byť mostom medzi Východom a Západom, byť neutrálny alebo je naše prozápadné smerovanie pevne zakotvené? V najnovšom čísle štvrťročníka Príbehy 20. storočia sme sa pozreli na to, kde je v týchto turbulentných časoch miesto... Zobraziť viac
Niektorým ľuďom zničili kariéru, rodiny. Iných dokonca pripravili o život. Napriek tomu sa niektorí nimi neoprávnene oháňajú aj v súčasnosti. Prvé tohtoročné číslo štvrťročníka Príbehy 20. storočia sa venuje politickým... Zobraziť viac
Street je nový couture! To je heslo aktuálnej sezóny, a podľa všetkého, tiež dlhodobá vízia vysokej módy. Dizajnéri sú fascinovaní ulicou a odvážne preberajú prvky zo skejtovej subkultúry, či drzého punku. Na mólo sa dostávajú univerzálne kúsky... Zobraziť viac
Na toto číslo Bubliny budete potrebovať ČAS! Pýtate sa, prečo? Je to totiž tentokrát naša i vaša téma. Čas ovplyvňuje svet aj ľudí okolo nás. Spoznáme, ako ľudia merali čas v minulosti a ako sme sa prepracovali až k digitálnym hodinkám... Zobraziť viac
Hrdinovia a hrdinky sú všade okolo nás. Niektorí sú neviditeľní, iných spoznáme už na prvý pohľad: majú superhrdinské plášte alebo záchranárske rovnošaty. Hrdinstvo však máme v sebe všetci. Aby sme ho prejavili, niekedy potrebujeme veľa odvahy... Zobraziť viac
Cestovať vieme na koniec sveta alebo električkou z prvej zastávky na konečnú. Môžeme sa hýbať aj prstom po mape z pohodlia domova či prezerať si online cestovateľské tipy. Na pohyb využívame nohy, bicykle, autá, trolejbusy, metro, lode aj lietadlá... Zobraziť viac
Vynálezy. Chodíme okolo nich, používame každý deň a ani si neuvedomujeme, čo všetko muselo predchádzať ich vzniku. V Bubline číslo 16 vás prevedieme svetom vynálezov. Od tých najväčších, ktoré pohli ľudstvom, až po... Zobraziť viac
Kávu milujeme pre jej schopnosť podnietiť kreatívne diskusie, inšpiratívne stretnutia a skúsenosti. Publikovaný kvartálne a... Zobraziť viac
Šieste číslo kapucínskej ročenky venovanej františkánskym, historickým a humanitným vedám. V tomto zväzku čitatelia nájdu štúdiu venovanú analýze tzv. poémy o radosti u Siracha od Pavla Prihatného, ktorú dopĺňa text... Zobraziť viac
Nosnou témou vydania je energetická a inflačná kríza, ktorá postihla i segment HoReCa. Naši odborní spolupracovníci vám poradia, ako sa vyrovnať s infláciou a udržať si náskok pred konkurenciou, ako optimalizovať náklady, čo robiť ak vám chýbajú... Zobraziť viac
Jarno-letné vydanie na trhu už 16. rok etablovaného magazínu Top hotelierstvo/hotelnictví prináša množstvo rád ako napredovať i v dnešnej náročnej dobe. Rovnako hotelieri a reštauratéri, ako aj všetci, čo sú s horeca segmentom prepojení, v ňom dostali... Zobraziť viac
V najnovšom vydaní časopisu Green Magazine nájdete mnohé zaujímavosti z oblasti energetiky, ekológie, stavebníctva a transportu. Dozviete sa, prečo sa Európania viac obávajú migrácie ako klimatických zmien a vďaka akým opatreniam stúpne predaj... Zobraziť viac