Tajomstvo varenia vo woku spočíva v krátkej a šetrnej tepelnej úprave pokrmov. Nechajte sa nadchnúť vyše 120 receptami na jedlá zo zeleniny, ovocia, mäsa, rôznych druhov ryže, cestovín... od polievok po exotické dezerty. Zobraziť viac
Publikácia zasvätene a pútavo predstavuje čitateľom alternatívu k súčasnému európskemu uponáhľanému prístupu k jedlu,... Zobraziť viac
Netypická kuchárska kniha, z ktorej sála láska k vareniu z každej strany. Popretkávaná spomienkami a príbehmi, ktoré priviedli autorky Kris a Evu zo Žufane k Jedlu. Táto kniha bude zaručene chutit‘ všežravcom, vegánom, bezlepkáčom a dokonca aj ... Zobraziť viac
Táto fascinujúca kniha s vyše sto lákavými receptmi odkrýva podstatu talianskeho jedla tak, ako ho pripravujú skutoční Taliani. Prináša aj nezvyčajné kombinácie klasických jedál a ingrediencií a zoznamuje nás s vplyvmi a so zvykmi,... Zobraziť viac
Celý rok rusínskej kuchyne je rozdelený do piatich kapitol od Vianoc, cez Veľkú noc až po každodenné jedlo ľudí na dedine. Pri príprave receptov sme použili len suroviny, ktoré boli v minulosti vždy doma. Či už si ich naši rodičia... Zobraziť viac
Kiše a tarty sa hodia takmer na každú príležitosť – či už ako drobnosť na zahryznutie k aperitívu, tradičný francúzsky hlavný chod alebo šťavnatý dezert. Sú praktické, rozmanité a nikdy sa nezunujú. Okrem klasiky, za ktorý sa považuje lotrinský kiš... Zobraziť viac
„Vidieť Neapol a zomrieť,“ napísal Goethe. Katherine Wilsonovová s ním nesúhlasí: „Ja som uvidela Neapol a začala som žiť!“ Mladá Američanka, čerstvá absolventka univerzity, šla pôvodne do Talianska na trojmesačnú stáž na americký konzulát... Zobraziť viac
Diabolsky dobrá maďarská kuch. - Veľká rodinná kuchárka Najlepšie kuchyne Európy - Knižné centrum - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez Zobraziť viac
Kuracie mäso je mimoriadne zdravé a chutné. Radi po ňom siahnu nielen tí, čo obľubujú gurmánske špeciality či držia diétu,... Zobraziť viac
V druhom pokračovaní autorka ponúka recepty na prípravu jedál z dostupnej domácej zeleniny, obilnín, strukovín a ovocia, ktoré sama odskúšala v svojej kuchyni. Nezabudla ani na maškrtné jazýčky so sladkým pokušením a každý si má z čoho vybrať. Zobraziť viac
Čínske recepty v slov. kuchyni - Edice: Recepty šikovnej gazdinky - Knižné centrum - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu lesklá Zobraziť viac
OZ KUL-TUR Zvolen vydáva po reprinte monografie DETVA z roku 1905, v poradí už druhú knihu ako faksimile - teda v podobe, ako vyšla v pôvodnom vydaní. Nová kuchárska kniha Terézie Vansovej, uzrela svetlo sveta prvý raz v roku 1914. V rámci vtedajšieho. Zobraziť viac
Kolekcia dvoch titulov pre Vašich zahraničných priateľov: Slovenská kuchárka / Slowakische Küche a Slowakei... Zobraziť viac
Vydajte sa s nami na malú kulinársku cestu Stredomorím a nechajte sa očariť pestrými jedlami mnohotvárnych národných kuchyň... Zobraziť viac
V knihe Buonissimo nám Bo Hagström ukazuje krajinu, kde sú ľudia šťastní zo svojej zeme a svojho chleba. Pripravuje tu všetky svoje obľúbené jedlá a vysvetľuje, ako láska k jednoduchej a ozajstnej kuchyni skutočne zmenila naše stravovanie návyky. Zobraziť viac
Čo je malé, to je pekné. Môžeme doplniť: dobré, lepšie až najlepšie. V tejto knižočke nájde čitateľ viac ako 100 predpisov, ktoré ponúkajú obmenu tradičného pečenia. Netreba sa nútiť do konzumácie veľkého množstva maškŕt... Zobraziť viac
Cieľom publikácie je priblížiť zaujímavé a bohaté tradície súvisiace s najobľúbenejšími sviatkami roka, poodhaliť tajomstvo... Zobraziť viac
Pikantná kuracia pizza, pestrá pizza, pizza s cestovinou, pizza s gyrosom... Kto raz ochutnal neapolskú špecialitu pizzu,... Zobraziť viac
Autorka je poprednou slovenskou odborníčkou na problematiku ľudovej stravy... Zobraziť viac
Ľahká, chrumkavá a zdravá - kuchyňa šalátov prekvapuje vynikajúcimi vitamínovými bombami. Či už ako samostatné predjedlo,... Zobraziť viac