Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Academic Writing

Writing Research Papers in English for Slovak and Czech Students


🍎 Vypredané
8,00€

Kniha je v anglickom jazyku!

Existuje veľa učebníc anglického akademického písania, čím sa od nich odlišuje táto? Je to najmä tým, že táto učebnica je napísaná tak, aby uspokojila špecifické potreby slovenských a českých študentov. Vychádza z viacročných skúseností oboch autoriek s učením akademického písania aj v autentickom anglicky hovoriacom prostredí, aj v prostredí slovenských škôl. Tento fakt sa odráža nielen na výbere gramatických tém, ale aj na zdôrazňovaní potreby logickej výstavby textu, techniky citovania a parafrázovania, správneho spracovania knižných a internetových zdrojov a vyhýbania sa plagiátorstvu. Autorky venujú značnú pozornosť aj takým aktuálnym témam, ako je plagiátorstvo, úcta k duševnému vlastníctvu a výchova ku kritickému analytickému mysleniu. Napriek závažnosti tém je kniha písaná ľahkým štýlom, ktorý sa snaží zdôrazniť, že aj akademické písanie môže byť zábavná a inšpirujúca činnosť.
Kniha je určená tým študentom angličtiny, ktorí tento jazyk síce ovládajú na úrovni dostatočnej pre bežnú komunikáciu, ale majú málo skúseností s jeho využitím ako nástroja pre akademické účely.

Snahou autoriek bolo napísať učebnicu jednoducho, jasne, logicky a neformálne, aby sa stala skutočným pomocníkom či už pri štúdiu, alebo aj pri jej použití pod vedením učiteľa.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2010 ISBN: 9788089477036 Rozmer: 145×205 mm Počet strán: 171 Väzba: brožovaná Jazyk: angličtina

Zaradené v kategóriách