Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Chov psov a iných zvierat v obci


🍌 Odosielame o 5 dní.
39,90€
Zľava 11%
35,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Predkladaná publikácia je určená pre každú obec a mesto, ktoré sa stretáva s problematikou chovu psov a s viacerými doposiaľ nezodpovedanými otázkami ohľadom chovu zvierat.

Na úseku veterinárnej starostlivosti je toho mnoho, čo musia chovatelia v súvislosti s chovom zvierat spĺňať, ale nie všetko z toho patrí do kompetencie obcí a miest. Cieľom je ozrejmiť najmä tie práva a povinnosti, prostredníctvom ktorých môžu regulovať chov zvierat v obci.

Rozobrané sú najmä tieto kľúčové okruhy: prijímanie všeobecne záväzných nariadení na reguláciu chovu zvierat a psov, návody ako riešiť susedské spory na úseku chovu zvierat, tematika nebezpečných psov a regulovanie chovu nebezpečných živočíchov v obciach a mestách, vysvetľuje pojem voľného pohybu psov v obci a poskytuje zákonný návod na jeho reguláciu formou všeobecne záväzného nariadenia, a tiež prostredníctvom priestupkovej zodpovednosti chovateľov psov, komplexne rieši problematiku túlavých psov, uniknutých psov a karanténnych staníc a útulkov a v neposlednom rade sumarizuje evidencie chovov, ktoré sú povinné obce a mestá viesť.

Táto monografia je jedinečná najmä jej praktickým a zrozumiteľným spracovaním a tiež tým, že je jedinou na Slovensku, ktorá sa venuje problematike, ktorú musia mnohé obce a mestá riešiť takmer na dennom poriadku.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2020 ISBN: 9788089446865 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 104 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách