Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Businde


🍌 Odosielame o 12 dní.
12,00€

Jeden z najvýznamnejších spracovateľov v regióne firma Matraco coffee je vlastnená bývalým farmárom s menom Zuberi Matsitsi. Spracovateľská stanica Businde sa nachádza v severnej časti regiónu Kayanza, blízko hraníc s Rwandou. Stanica zastrešuje spoločnosť približne 650 lokálnych farmárov, ktorý pestujú výlučne odrodu red bourbon. Každý z nich vlastní zhruba 300 kávovníkov a je schopný vypestovať cca 200 – 300 kg čerešní. Lot ktorý Vám ponúkame je spracovaný suchou metódou, no spracovateľská stanica vlastní okrem 10 fermentačných nádrží aj 2 premývacie nádrže a 170 plôch na sušenie, čiže je schopná úrodu spracovávať mokrým a suchým spôsobom. Zber ako drvivá väčšina africkej úrody je vykonaný ručne, ihneď po doručení čerešní do mlyna Businde, je prevedené prvotné triedenie a umytie plodov, kde s oddelia dozreté zrná od zvyšku. Následne sa čerešne sušia na afrických posteliach podobu 28 dní. Potom s usušené zrná vylúpnu a opticky pretriedia na novo inštalovanom optickom triediči. Zuberi Matsitsi nasleduje trend platenia vyššej výkupnej ceny za dozreté a kvalitné čerešne čím dokáže ponúknuť spracovanú kávu s vyšším hodnotením SCA a následný zisk investuje do inovácie spracovateľského mlyna čo mu opäť iba umožňuje dosiahnuť každým rokom konzistentne výnimočnú kávu.

Chuťový profil: maliny, sušené ovocie, muskovado
Nadmorská výška: 1650-1800 m n.m.
Krajina pôvodu: Burundi
Vlastníci: 650 mikro farmárov
Región: Kaynza
Odroda: Red bourbon
Farma: Businde
Spracovanie: suché
Spracovateľský mlyn: Matraco coffee
Praženie: omniroast
Odporúčané na: espresso, mliečne nápoje,filter
Váha: 250 g

Rozmer: 120×180 mm Váha: 250 g Balenie: vákuové balenie

Zaradené v kategóriách