Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zátoka šampiónov: Hochschornerovci - prečítaná (bazár kníh)

výborný stav = prečítaná kniha bez poškodenia


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
19,90€
Zľava 35%
12,94€

Na vodáka natrafíš všade. Keď som pred niekoľkými rokmi písal knihu o Ondrejovi Nepelovi, najúspešnejšom slovenskom športovcovi dvadsiateho storočia, z jeho trénerky sa vykľula bývalá viedenská kajakárka. Revuálna krasokorčuliarka Hilda Múdra začínala športovú kariéru s pádlom v ruke. Keby sa hneď po prvej dekáde nového storočia hľadali u nás kandidáti na titul najúspešnejší športovec, medzi najhorúcejších by patrili nesporne vodáci a z nich najmä dvojčatá Pavol a Peter Hochschornerovci. Na troch olympiádach nepretržite dominovali v jednej kanoistickej disciplíne (kanoe dvojíc vo vodnom slalome), čo je unikátny výkon. Prinajmenšom až do Londýna 2012 sa o nich bude u nás hovoriť ako o najúspešnejších slovenských olympionikoch, jediných na Slovensku so zlatým hetrikom pod piatimi kruhmi. Vypádlovali zo skromnej zátoky šampiónov Karloveského ramena do veľkého vodáckeho sveta a na divokej vode nemajú v deblovke páru. Novinári sa o nich neraz zmieňujú ako o deťoch Čunova, lebo len čo pustili vodu do koryta vodáckeho areálu pod Bratislavou, stal sa ich druhým domovom. Z dunajskej vody vytryskli až na športový Olymp. Svetový vodný slalom nemá krajšiu olympijskú loď. Keď vyhrávajú v deblkanoe o parník pred ostatnými, prečo nepochváliť sympatických mládencov (čerstvých tridsiatnikov), prečo nevojsť do Karloveskej zátoky, kde vyrastali a nepochváliť čunovský areál, ktorý ich vycepoval, prečo nespomenúť ich korene, rodičov, predchodcov, prečo nevyzdvihnúť bravúrne okamihy slovenského športu a olympizmu. Autor

Sú dvojčatá, ale nie sú rovnakí.
Peter Hochschorner st.

Veľkú časť kanoistického umenia sme zdedili po rodičoch.
Eva Rašek-Hochschornerová

V deblkanoe neexistuje na svete taký prenikavý pár. Aj keď si premietnem všetko, čo som videl v minulosti, neprichádza mi na um ani jedna dvojica, ktorá by sa Paľovi a Paťovi aspoň približovala.
Tibor Sýkora

Tí dvaja sú ako jeden. Keď sa dívam na jazdu Hochšíkov, mám dojem, že v deblovke je iba jeden vodák. Dvojkanoe mi pripomína kajak alebo singlkanoe.
Ivan Cibák

Hochšíci sú zladení a hádam fyzicky najlepšie pripravený debl na svete.
Jozef Martikán

Paľo a Peťo nemajú konkurenciu, jazdia v deblovke najkrajšie na svete. Sú nielen rýchli, ale pôsobia aj elegantne, esteticky, čo sa mne osobne vo vodnom slalome veľmi páči. Radosť sa na nich pozerať.
Michal Martikán

Ich zlatý olympijský hetrik má nevídanú športovú hodnotu.
Elena Kaliská

Rok vydania: 2009 Rozmer: 245×175 mm Počet strán: 272 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách