Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Matej Tóth: Odchýlka


🍌 Odosielame o 3 dni.
12,90€
Zľava 15%
10,97€

📚Prečítaná za 7,10€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Odchýlka je slovo, ktoré Tóthovi na osem mesiacov definovalo život.

Práve odchýlka krvnej hodnoty spôsobila, že musel očisťovať svoje meno. Odchýlkou by sa však dal nazvať aj celý jeho život.
Keď sa Matej Tóth dozvedel, že ho podozrievajú z dopingu, nemyslel na to, ako príde o peniaze či medaily. Keby aj hneď musel ukončiť kariéru, nebol by to preňho až taký problém. Viac sa bál toho, že ho ľudia budú vnímať ako podvodníka. Že ho budú obchádzať na ulici. Že sa deti budú smiať jeho milovaným dcéram.
Autobiografia Odchýlka verne odkrýva, ako prebiehal boj za očistenie Tóthovho mena. Ako najprv veril, že ide o sprisahanie, ako z toho vytriezvel a zachoval si chladnú hlavu. Aj keď ho jeho okolie presviedčalo, že to nie je fér, on antidopingové autority bránil: Veď si len robia svoju prácu!

"Moje argumenty neprijali a je možné, že už nikdy nebudem chodec. Že už nikdy nebudem pretekať. Že prídem o všetko, na čom som doteraz tak makal. A hlavne – že prídem o svoju reputáciu slušného človeka."

V druhej dejovej línií Tóth opisuje, ako sa stal olympijským víťazom. Od bucľatého štvrtáka, ktorého pôvodne neprijali do športovej triedy, až po najrýchlejšieho chodca na svete. Nejde však o dva odlišné príbehy, oba nám ukazujú jedno: Matej Tóth je človek, ktorý si nehľadá skratky. Vie, že aj keď cesta poctivosti je dlhšia a kľukatejšia, na jej konci sa bude môcť pozrieť do zrkadla a hlavne do očí všetkým, na ktorých mu záleží.

"A teraz som olympijský víťaz aj ja. Nebol som schopný nič povedať. Len som plakal. Plakal som. Od šťastia."

Príbeh o víťazstvách a prehrách najrýchlejšieho chodca na svete, o jeho ceste na vrchol, o fyzických útrapách, o traume z obvinenia, že bol nepoctivý. S Matejom Tóthom prežijete všetky jeho kľúčové preteky, ako keby ste ich prežívali na vlastnej koži.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 ISBN: 9788097239466 Rozmer: 160×223 mm Počet strán: 216 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách