Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Svetlo pre opustených

Život svätej Márie Soledad Torres Acosta


🍌 Odosielame o 6 dní.
8,60€
Zľava 10%
7,74€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Oľga sa stará o svojho ťažko chorého otca. Nakoľko je zaneprázdnená prácou v rodinnej advokátskej kancelárii, potrebuje k nemu ďalšiu opatrovateľku aj počas nocí. Mnohé to už odmietli, pretože jej otec je veľmi prchký a nepríjemný. Nakoniec sa rozhodne pre poslednú možnosť, nie veľmi prijateľnú pre otca: zavolá k nemu rehoľnú sestru Inés z kongregácie Služobníc Panny Márie.

Film Svetlo pre opustených je príbeh svätej Márie Soledad Torres Acosta, zakladateľky kongregácie Služobníc Panny Márie. Bola založená v roku 1851 v Madride na podnet otca Miguela Martíneza, ktorý videl potrebu pomáhať chorým a opusteným. Sestra Mária Soledad ako predstavená viedla a rozšírila spoločnosť do viacerých častí sveta. Spolu so sestrami musela čeliť revolúcii, epidémiám a náboženskému prenasledovaniu. Na žiadosť kongregácie zaviedli v Španielsku prvé štúdium titulovaných zdravotných sestier.

Réžia: Pablo Moreno
Hrajú: Laura Contreras, “Lolita” Flores, Elena Furiase, Carlos Cañas, Raúl Escudero…
V hlavnej úlohe v slovenskom znení: Dagmar Bruckmayerová
Réžia slovenského znenia: Yvetta Weiszová

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Laura Contreras, “Lolita” Flores, Elena Furiase, Carlos Cañas, Raúl Escudero

Rok vydania: 2017 Odporúčaný vek: 7+ Katalógové číslo: 225 Rozmer: 135×190 mm Dĺžka: 107 Obal: DVD obal Titulky: titulky pre nepočujúcich, slovenské Jazyk: slovenčina, španielčina

Zaradené v kategóriách