Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Tupilak

Severský posol smrti

Marko ThelenSlovart (2021) • Edícia Slovenské TOP krimi

🍌 Odosielame o 6 dní.
12,95€
Zľava 25%
9,69€

📚Prečítaná za 8,42€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami

Severská detektívka od slovenského autora

Majiteľ slovenskej IT spoločnosti je podozrivý z vraždy kolegyne. Aby to nebolo jednoduché, vraždilo sa na Islande, kam sa vedenie firmy vybralo na výlet. Zhodou okolností v čase, keď sa k životu prebrala sopka Eyjafjallajökull, čo pátranie ešte komplikuje. Ale aký by mal majiteľ firmy motív? Na požiadanie manželky podozrivého sa do pátrania zapojí aj detektív Martinský. Vyšetrovanie ho privedie na naozaj neočakávané miesta a odhalí prepojenia biznisu s organizovaným zločinom. A na začiatku to pritom vyzeralo ako „obyčajný" zločin z vášne.

Aj v tejto knihe Martinský pomáha Slovákovi v zahraničí, ktorý sa ocitol v núdzi. Rozdiel oproti predchádzajúcim dvom knihám je, že hlavný hrdina sa podieľa na vyšetrovaní vraždy, pričom využíva aj znalosti v profilovaní páchateľov. Autor do deja zakomponoval aj svoje obľúbené bojové umenie Wing Chun. Sám autor sa vyjadril, že podľa neho tento triler taktiež trochu odzrkadľuje atmosféru v dnešnom svete, keď záleží viac na kšeftoch a peniazoch, ako na živote: „Tupilaka najlepšie vystihuje citát od Mahátma Gándhiho, ktorý som použil v úvode knihy. ´Veci, ktoré nás zničia: politika bez princípu, potešenie bez svedomia, bohatstvo bez práce, poznanie bez charakteru, podnikanie bez morálky, veda bez ľudskosti a zbožná úcta bez ochoty obetovať sa.´“

Tupilak je v grónskej mytológii Inuitov posol smrti, ktorého vytvorili šamani na zničenie nepriateľa. Ale kto je ten nepriateľ? Podarí sa to odhaliť detektívovi Martinskému?

Komu sa kniha môže páčiť: Čitateľom, ktorých bavili detektívne prípady podľa skutočných udalostí Dlhé tiene karibikuKrvavá karikatúra.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2021 ISBN: 9788055650494 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 320 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: napínavý

Zaradené v kategóriách