Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dôkazy jestvovania

Obávaný i vzývaný literárny kritik Marcel Reich-Ranicki so svojím kvartetom kolegov kritikov na obrazovke viedenskej...

Hanna KralováQ111 (2000) • Edícia Ženský prstoklad

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
1,33€
Zľava 25%
1,00€

📚Prečítaná za 0,73€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Obávaný i vzývaný literárny kritik Marcel Reich-Ranicki so svojím kvartetom kolegov kritikov na obrazovke viedenskej televízie jednoznačne odporúčal čitateľom knihu Hanny Krallovej Dôkazy jestvovania.
Hanna Krallová je skutočne vynikajúca a originálna poľská publicistka, odmeňovaná cenami, prekladaná do mnohých jazykov a - hlavne čítaná.
Úryvok: Umierajú poľskí rodičia židovských detí. Našli ich pred viac ako päťdesiatimi rokmi. Pri trati, pri ceste, ktorou hnali Židov, pri múre geta, v kríkoch. Niekedy ich dostali od ľudí, ktorí sľúbili, že sa vrátia...Poľskí rodičia zaniesli dieťa do kostola, dali mu kresťanské meno, vychovávali ho ako vlastné a mlčali o minulosti. Teraz umierajú... a v poslednej chvíli túžia povedať, ako to bolo, lež hovoria nejasne o nejasných veciach a odchádzajú v polovici vety...
Z tohto bodu sa odvíja množstvo príbehov, rozprávaní, opisov zvláštnych zhôd okolností, v ktorých sa dnešné päťdesiatročné židovské deti vyrovnávajú s novou, takmer nepravdepodobnou a predsa skutočnou významnou situáciou. Hľadajú svojich pokrvných rodičov, príbuzných, milujúc pritom svoje poľské matky, otcov, sestry... a hľadajúc pritom aj seba, svoju identitu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2000 ISBN: 8085401630 Rozmer: 125×176 mm Počet strán: 152 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách