Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Plicní chirurgie

V českej povojnovej literatúre vyšlo niekoľko publikácií zaoberajúcich sa pľúcnou chirurgiou - len jediná z nich dala...

Galén (2010)

🍌 Odosielame o 5 dní.
26,95€
Zľava 15%
23,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V českej povojnovej literatúre vyšlo niekoľko publikácií zaoberajúcich sa pľúcnou chirurgiou - len jediná z nich dala začínajúcim chirurgom exaktný návod ako operovať. Bola to monografiA profesora Jaroslava Procházku - Resekcia pľúc, vydaná v roku 1954. Autor v nej zhrnul svoje skúsenosti s viac ako 600 operáciami.

Od tejto pre české prostredie pionierskej doby zmenila pľúcna chirurgia podstatne svoju tvár vďaka pokrokom v anestézii, v predoperačnej a pooperačnej starostlivosti aj skúsenostiam, ktoré českí chirurgovia za posledných päťdesiat rokov získali. Repertoár pľúcnej chirurgie je dnes rozšírený o výkony videothorakoskopické a videothorakoskopicky asistovanej. Inštrumentárium, najmä použitie staplerov, rozšírilo možnosti operovania na emfyzematóznych pľúcach s podstatne menej častými komplikáciami ako predtým. Nové šijacie materiály umožňujú výkony bronchoplastické a angioplastické.

Aj pri všetkých popísaných pokrokoch zostáva ale "základná abeceda" pľúcnych operácií rovnaká ako v ich začiatkoch. Čitateľ popri tejto abecedy nájde v publikácii popis operačných postupov, tak ako sa na začiatku storočia vo svete vykonávajú. Problematika pľúcnych operácií je rozšírená o chirurgickú pľúcnej anatómii, bez ktorej nie je možný popis jednotlivých operačných postupov, a o kapitolu zaoberajúcu sa anestéziou u týchto výkonov. Táto monografia je určená najmä tým, ktorí sa chcú venovať pľúcnej chirurgii, alebo v nej zatiaľ nemajú veľké skúsenosti, ale sú okolnosťami donútení operačný výkon na pľúcach vykonať.

Rok vydania: 2010 Rozmer: 155×225 mm Počet strán: 144 Väzba: pevná Jazyk: čeština

Zaradené v kategóriách