Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Uchopenie moci

Tridsiaty január 1933 - tento dátum znamená začiatok najtemnejšej kapitoly nemeckých dejín v 20. storočí: koniec Weimarskej...

Guido KnoppIkar (2010)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
9,90€

📚Prečítaná za 6,44€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tridsiaty január 1933 - tento dátum znamená začiatok najtemnejšej kapitoly nemeckých dejín v 20. storočí: koniec Weimarskej republiky a úvod do dvanásťročnej nacistickej diktatúry, ktorá vyvrcholila vo vojne, ničení a neslýchaných zločinoch proti ľudskosti. Toto uchopenie moci však vôbec nebolo nevyhnutným dôsledkom zvláštnej nemeckej cesty, ale "vymámením" moci - štátnym komplotom.
Ako k tomu došlo (ak k tomu muselo dôjsť), to Guido Knopp dopodrobna dokumentuje na základe doteraz čiastočne nezverejnených archívnych materiálov a výpovedí dobových svedkov. Knopp znovu prináša pôsobivý prehľad celého procesu prevzatia moci od Nového roka 1933 až po zjazd strany NSDAP v septembri 1934 a sleduje pri tom dráhu Hitlera od domnelého "hnedého bubeníka", ktorého zamýšľali nemeckí nacionálni koaličníci zapriahnuť do káry svojho panstva, až po neobmedzeného diktátora.
V priebehu tohto politického krátkeho časového úseku - od počiatočného komplotu po štátne vraždenie, rozdrvenie "Röhmovho puču" - tak pred očami čitateľa vzniká fascinujúci a zároveň hrozivý scenár, ktorý dnešným generáciám pripadá nepredstaviteľný, no väčšine vtedajších Nemcov sa najmä po potupnom konci prvej svetovej vojny a "versaillskom mierovom diktáte" zdal tým menším zlom.

Uchopenie moci je po najnovších bestselleroch Nemci a Nemci v 20. storočí ďalším strhujúcim dokumentárnym dielom Guida Knoppa.

Rok vydania: 2010 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 208 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách