Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Mengeleho dievča (audiokniha)

2 CD (mp3)


🍌 Odosielame o 3 dni.
15,90€
Zľava 22%
12,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Každý večer, keď myslím na svojich drahých, ktorí už nežijú, si hovorím: Ako si to mohla prežiť? Sama neviem. Bolo to naozaj iba o šťastí a náhode.“
To sú slová Violy Fischerovej, ženy, ktorá prežila Mengeleho pokusy, štyri koncentračné tábory a nakoniec nacistom utiekla. Okrem toho, že prežila peklo táborov smrti a našla v sebe silu na riskantný útek, dokázala ešte niečo. Vďaka nej chytili brutálnu dozorkyňu z Birkenau. Viola Fischerová po rokoch zverila svoje spomienky reportérke Veronike Homolovej Tóthovej. Táto kniha zaznamenáva jej osud i osudy iných ľudí, ktoré by nemali upadnúť do zabudnutia.

Hlasom pani Violy sa vám prihovára a neskrátenú verziu knihy číta Božidara Turzonovová. V roku 1963 absolvovala VŠMU . Už počas štúdia si zahrala vo filme Most na tú stranu, odvtedy hrala v mnohých filmoch aj seriáloch (Božská Ema, Orbis Pictus, Vratné láhve, Panelák) Členka SND (napr. Na skle maľované, Ženský zákon, Ilúzie, Popol a vášeň, Ruské denníky, Antigona). Pracuje v rozhlase a dabingu, prednáša herectvo na Paneurópskej VŠ a je čestnou riaditeľkou MFF Cinematic v Piešťanoch. Má dve dcéry a žije v Bratislave.

Celková dĺžka audioknihy – mp3 na 2 CD nosičoch: 13 hodín 31 minút

Rok vydania: 2020 Katalógové číslo: 8588006171242 Rozmer: 150×135 mm Jazyk: slovenčinaŠtýl: životopisný, historický

Zaradené v kategóriách