Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Waffen-SS

Hitlerova armáda ve válce

Adrian GilbertCPRESS (2020)

🍎 Vypredané
24,49€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Příběh těch nejobávanějších

Cenami ověnčený autor bestsellerů, historik Adrian Gilbert předkládá ucelenou historii Hitlerovy neslavně proslulé osobní armády: Waffen-SS. Waffen-SS je považována za jednu z nejobávanějších bojových organizací v historii. Původně osobní ochranka Adolfa Hitlera se v průběhu několika let proměnila v jednu z klíčových složek nacistických ozbrojených sil a státního aparátu. Waffen-SS byly považovány za elitní jednotky s bohatými bojovými zkušenostmi, ale zároveň si získaly pověst krutých a bezohledných vrahů jak nepřátelských vojáků, tak civilního obyvatelstva a právem byly během norimberských procesů prohlášeny za zločineckou organizaci.

Adrian Gilbert vytvořil celkový pohled na více než padesát let, ve kterých Waffen-SS a její členové (jako byli Himmler, Sepp Dietrich, Otto Skorzeny a mnozí další) ovlivňovali běh dějin v Německu a zbytku Evropy. Autorově pozornosti neunikla ani problematika speciálního výcviku Waffen-SS, jejich ideologie, propagandy a v neposlední řadě dokumentuje nespočetné válečné zločiny, které nesmí být zapomenuty.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2020 Odporúčaný vek: 15+ ISBN: 9788026432227 Rozmer: 165×240 mm Počet strán: 480 Väzba: pevná Jazyk: čeština

Zaradené v kategóriách