Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Příručka hliněného stavitelství

Táto kniha je úplne novou prepracovanou publikáciou, ktorá podáva komplexný prehľad o možnostiach využitia hliny ako...

Gernot MinkePagoda (2009)

🍌 Dodanie môže trvať viac ako dva týždne
28,00€
Zľava 23%
21,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Táto kniha je úplne novou prepracovanou publikáciou, ktorá podáva komplexný prehľad o možnostiach využitia hliny ako stavebného materiálu. Nájdete tu všetko od základov až po špecifické vlastnosti hliny, najrôznejšie spôsoby a postupy jej spracovania a použitia, a tiež mnohé príklady realizovaných hlinených stavieb. Je to užitočná príručka, s ktorou sa dajú realizovať prakticky akékoľvek požiadavky na použitie hliny v staviteľstve.
Príručka obsahuje súhrn informácií, poznatkov a skúseností, ktoré boli k tejto téme doposiaľ zverejnené, čím môžu veľmi dobre poslúžiť ako východisko pre rôzne realizácie. Obsah dopĺňajú výsledky 30-tich výskumných a vývojových projektov v oblasti hlinených stavieb, ktoré boli od roku 1978 realizované vo Výskumnom laboratóriu pre experimentálne staviteľstvo Univerzity v Kasselu. Autor tu tiež prezentuje svoje vlastné poznatky získané v priebehu 30-tich rokov projektovania a realizácií viac ako 60-ich hlinených stavieb doma a v zahraničí. Do knihy bola tiež zahrnutá aj téma stavieb odolných proti zemetraseniu s využitím hliny ako stavebného materiálu.
Kniha je určená študentom a vyučujúcim, ale tiež všetkým, ktorí využívajú technológiu hlinených stavieb v praxi – architektom, staviteľom a ostatným záujemcom o túto problematiku.
V tejto knihe sa čitateľ okrem iného dozvie:
•históriu hlineného staviteľstva
•hline ako stavebnom materiály, jej vlastnostiach a pozitívnych učinkoch na naše zdravie
•technológie a prímesi ovplyvňujúce vlastnosti hliny, spôsoby spracovania hliny, technológie stavieb z hliny a hlinených omietkach
•spôsob ochrany hlineného povrchu pred nepriaznivým vplyvom počasia a opravy stavebných prvkov z hliny
•špeciálne riešenia z hliny a stavby odolné proti zemetraseniu
•príklady realizácií stavieb s použitím hlih

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Lehmbau Handbuch Rok vydania: 2009 ISBN: 9788096969821 Rozmer: 155×230 mm Počet strán: 288 Väzba: pevná Jazyk: čeština

Zaradené v kategóriách